Bitcoin ontploft en trekt de hele cryptomarkt mee omhoog

Louise de Graaf


De bitcoin (BTC) koers heeft zojuist een nieuwe piek bereikt die we al meer dan twee jaar niet gezien hebben. De grootste cryptocurrency qua marktkapitalisatie schoot omhoog tot boven de $53.500, een niveau dat sinds december 2021 niet meer was waargenomen. Deze plotselinge sprong heeft niet alleen de aandacht van handelaren gevangen, maar heeft ook de gehele crypto markt in een positieve spiraal getrokken.


šŸš€ Nederlanders maken lezers van Crypto Insiders vandaag SHIBA miljonair; pak jouw gratis 1.000.000 SHIB

  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Een golf van groen op de crypto markt

Deze stijging komt na een periode van consolidatie rond de $51.000, waar het leek alsof BTC moeite had om voorbij de $52.000 te komen. Echter, in een kwestie van minuten zagen we een indrukwekkende klim die BTC naar $53.750 duwde op sommige crypto exchanges. Hoewel de BTC koers enigszins is teruggelopen, blijft de waarde van BTC boven de $53.000 zweven.

Niet alleen BTC, maar ook andere belangrijke cryptocurrencies hebben de wind in de zeilen. Ethereum (ETH) overtrof zelfs de $3.100 en handelt nu boven de $3.150, wat een dagelijkse stijging van 3,5% betekent. Binance Coin (BNB) heeft kortstondig de $400 overschreden, en andere munten zoals MATIC, NEAR, XMR, en INJ zien stijgingen van meer dan 5% op dagelijkse basis.

$172 miljoen aan liquidaties

Deze marktbeweging heeft echter ook zijn tol geĆ«ist onder handelaren. Volgens data van CoinGlass heeft de volatiliteit in de afgelopen 24 uur geleid tot liquidaties van bijna $172 miljoen, waarbij de meerderheid van de getroffen posities shortposities waren. Bijna 60.000 handelaren hebben de impact van deze marktbeweging gevoeld, een herinnering aan de risicoā€™s die komen kijken bij het handelen met hoge hefbomen in de onvoorspelbare crypto markt. Er zullen echter weinig crypto-investeerders zijn die medelijden met deze short-handelaren hebben.

Het sentiment in de markt is weer helemaal terug van weggeweest in 2024. De koersen doen het uitstekend en door het doorbreken van de $53.000 kunnen we eigenlijk nog verder naar boven kijken. Uiteraard is een correctie altijd onderdeel van de mogelijke scenarioā€™s, maar feit blijft dat we er goed voor staan.


Post Views: 0Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment