Bitcoin op het kruispunt tussen nieuwe bullmarkt en pijnlijke terugval

Louise de Graaf


De wereld van cryptocurrencies is altijd vol dynamiek en verrassingen, en recente ontwikkelingen in de Bitcoin (BTC) markt zijn geen uitzondering. Hoewel er recentelijk positieve signalen waren, zoals de goedkeuring van de Bitcoin ETF, lijkt bitcoin toch nog niet volledig in een bullmarkt te zijn beland. Dit roept de vraag op: waar staat bitcoin echt op dit moment?


Bitcoin fondsen zijn keerpunt voor crypto: CEO crypto-gigant Circle

  • icon-bitcoin

    Bitcoin nieuws

Waar blijft de BTC bullmarkt?

Volgens het blockchain-analysebedrijf IntoTheBlock is er al zes weken op rij een toename van de instroom naar gecentraliseerde exchanges (CEXs), met bijna $2 miljard aan netto stortingen sinds december. Deze trend wordt vaak geïnterpreteerd als een teken van verhoogde verkoopactiviteit van BTC.

Wat echter nog interessanter is, is de verschuiving in het bezit van bitcoin. Recentelijk bereikte de gemiddelde houdtijd van verhandelde BTC een recordhoogte, wat suggereert dat langdurige houders hun activa beginnen te verplaatsen. Dit terwijl de balans van kortetermijnhouders sinds oktober 2023 is gestegen. Dit is een trend die als behoorlijk positief kan worden geïnterpreteerd. Meer mensen houden meer bitcoin vast voor de lange termijn, wat indicatief kan zijn voor een bullmarkt.

Voorzichtigheid geboden

Daarnaast weerspiegelt het huidige marktscenario niet de typische kenmerken van eerdere toppen. Een beperkte afname in de balans van langetermijnhouders en een bescheiden MVRV-ratio (een indicator die meet of bitcoin over- of ondergewaardeerd is) van 1,88 duiden erop dat bitcoin mogelijk een tijdelijke terugval ondergaat en nog niet echt in het bullmarkt territorium is, volgens IntoTheBlock.

Juan Pellicer, senior onderzoeker bij IntoTheBlock, benadrukte wel de noodzaak van voorzichtigheid bij het interpreteren van deze trends. Hij wees erop dat bitcoin de afgelopen zes maanden geen significante terugval heeft ondergaan. Dit zou kunnen betekenen dat de recente neerwaartse beweging een natuurlijke marktcorrectie is.

“Totdat we dingen hebben gezien als een consistente verdeling van activa van langetermijnhouders naar kortetermijnhouders, MVRV-ratio’s van meer dan 2,5 en een significante piek in transacties en volume, is het te vroeg om het einde van de bullmarkt te noemen,” zei Pellicer.

Terwijl de markt zich op dit kruispunt bevindt is het lastig om te voorspellen welke kant we op zullen gaan. Sommige indicatoren laten een positief resultaat zien, terwijl andere juist suggereren dat we een verdere correctie gaan maken. De tijd zal het uitwijzen.

Post Views: 41

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment