Bitcoin recordbedrag in beslag genomen na bekentenis van drugsbaron

Louise de Graaf


Een drugsbaron heeft onlangs in de rechtbank bekend dat hij via het zogeheten darkweb een uitgebreid drugsnetwerk draaide.

Zijn klanten betaalden met crypto en dat heeft geleid tot de grootste inbeslagname van crypto ooit door de Amerikaanse Drug Enforcement Administration (DEA).


Bitcoin wordt steeds minder gebruikt als betaalmiddel in El Salvador

Bitcoin werd gebruikt voor groot drugsnetwerk op darkweb

Banmeet Singh is een 40-jarige man uit India die in het Verenigd Koninkrijk woonde. Singh heeft bekend dat hij tussen 2012 en 2017 een groot drugsnetwerk beheerde via het darkweb.

Het netwerk was actief in de handel van harddrugs als heroïne, cocaïne, fentanyl, LSD, MDMA, Xanax, ketamine en meer.

Klanten uit verschillende landen, waaronder de Verenigde Staten, Canada, Engeland en zelfs Jamaica, plaatsen bestellingen voor drugs via het online platform. Zij betaalden hiervoor met PayPal, MoneyGram en voornamelijk met crypto als bitcoin (BTC).

81.000 BTC ter waarde van $350 miljoen in beslag genomen

Het meest opvallende aan deze zaak is wellicht de enorme inbeslagname door de DEA. De Amerikaanse handhavingsautoriteit heeft $150 miljoen aan crypto in beslag genomen.

De crypto werd waarschijnlijk in beslag genomen kort na de arrestatie van Singh in 2019. De buit bestaat uit meer dan 8.100 BTC, die tegen de huidige prijs van $43.200 al ongeveer $350 miljoen waard zijn.

Singh stond online bekend onder de alias ‘Liston’ en was actief op beruchte darkweb marktplaatsen als Silk Road, Alpha Bay en Hansa. Hij werd al in 2019 opgepakt in London, maar werd pas vorig jaar in 2023 uitgeleverd aan de VS.

De drugsbaron was onderdeel van een netwerk van acht leden. Hij heeft onlangs zijn schuld bekend in een rechtszaal in Columbus, Ohio voor witwaspraktijken en drugshandel. Hij krijgt mogelijk een gevangenisstraf voor acht jaar opgelegd, maar daar moet een rechter nog over beslissen.


Miljarden euro’s aan bitcoins zijn al gedumpt door Grayscale, wat nu?

Worden deze bitcoin ook op de markt gedumpt?

Naar verluidt leidde hij een relatief bescheiden leven waar hij zijn illegale winsten verborgen hield in crypto wallets.

De zaak is het resultaat van een langdurige samenwerking tussen de DEA in de VS en de National Crime Agency (NCA) in het VK.

Opvallend genoeg was onlangs op Crypto Insiders al een vergelijkbaar verhaal te lezen. De Amerikaanse overheid is van plan om binnenkort 3.000 BTC te verkopen op de markt. Het had deze BTC in beslag genomen van drugsdealer ‘Xanaxman’, die ook verbonden was aan de Silk Road.

De Amerikaanse overheid heeft in de afgelopen jaren naar schatting nog veel meer BTC in beslag genomen van Silk Road, namelijk zo’n 200.000 BTC.

Vragen over dit nieuws? Doe gratis mee met onze bruisende Discord-community van meer dan 9000 leden! Hier kun je eenvoudig discussiëren over de laatste crypto-trends en verwachtingen.


Post Views: 0





Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment