Bitcoin scam dump, Trump wil alle BTC & supermunt uitgesteld

Louise de Graaf


Goedemorgen Crypto Insiders, in dit artikel presenteren we een samenvatting van de meest relevante gebeurtenissen in de crypto wereld die afgelopen nacht hebben plaatsgevonden.

Hiermee ben je snel bijgepraat over de nieuwste ontwikkelingen. Gedurende de dag verschijnen er op Crypto Insiders meer uitgebreide artikelen over deze thema’s.

Rapper Iggy Azalea lanceert nieuwe crypto, maar niet zonder problemen

Rapper Iggy Azalea lanceert nieuwe crypto, maar niet zonder problemen

Bitcoin koersdaling leidt tot enorme liquidatie

De markt wordt enigszins bearish in aanloop naar een belangrijke dag voor de financiële markten. Later vandaag wordt zowel de Amerikaanse consumentenprijsindex (CPI) gepubliceerd als het rentebesluit van de Federal Reserve.

Beide kunnen de financiële markten flink opschudden. In anticipatie hiervan dook bitcoin (BTC) gisteren al helemaal naar $66.000. Klik hier voor een uitgebreidere koersupdate.

Volgens data van Coinglass leidde deze daling tot een liquidatie van maar liefst $250 miljoen op de cryptomarkt.

‘Scam dump’ in aanloop naar CPI & FOMC

Toch is er volgens analist Gumshoe weinig zorgen om te maken en is dit slechts een “scam dump”. Hij wijst erop dat bitcoin kort voor de vorige vier rentebesluiten ook met ongeveer 10% daalde en daarna omdraaide.

De Amerikaanse CPI wordt om 14:30 Nederlandse tijd gepubliceerd. Het rentebesluit volgt na de meeting van de Federal Open Market Committee (FOMC) om 20:00. Kort daarna volgt de speech van Fed voorzitter Jerome Powell.


Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in mei gratis crypto

Bitcoin-ETF’s zien $200 miljoen vertrekken

De relatief nieuwe bitcoin-ETF’s ervaarden echter gisteren ook een sombere dag. De Amerikaanse beursfondsen zagen meer dan $200 miljoen aan kapitaal vertrekken.

Vooral het fonds van Grayscale kreeg weer een flinke klap met een uitstroom van maar liefst $121 miljoen.

Crypto Ontbijt: Bitcoin president herkozen, enorme Ethereum uitstroom & meer

Crypto Ontbijt: Bitcoin president herkozen, enorme Ethereum uitstroom & meer

Trump wil alle BTC in VS laten maken

Ondertussen laait de strijd omtrent de aanstaande Amerikaanse presidentsverkiezingen steeds verder op.

Donald Trump uitte afgelopen nacht zijn steun voor de bitcoin mining-industrie in de VS. Hij wil zelfs dat alle overige BTC in de VS geproduceerd wordt.

trump btc mining


🚀 Alle Nederlanders krijgen 750.000 PEPE gratis van Nederlands platform

  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Hunter Biden veroordeling laat memecoins stijgen

Toch hebben we nog meer merkwaardig politiek cryptonieuws. Memecoins, en dan vooral politieke memecoins op het Solana (SOL) netwerk, stegen gisterenavond hard.

Dat had te maken met de veroordeling van Hunter Biden, de zoon van president Joe Biden. In de top 100 staan memecoins als bonk (BONK) en pepe (PEPE) alweer 8% en 9% in de plus. Buiten de top 100 vinden we JEO BODEN zelfs 15% in de plus staan. De munt steeg aanvankelijk met meer dan 100%.

Crypto Ontbijt: Nieuw Cardano tijdperk, GME hype & roerige week op komst

Crypto Ontbijt: Nieuw Cardano tijdperk, GME hype & roerige week op komst

AI-supermunt uitgesteld naar juli

Tot slot hebben we nog wat nieuws over de artificial superintelligence alliance (ASI) munt. Drie grote AI-projecten in crypto, fetch.ai (FET), singularitynet (AGIX) en ocean protocol (OCEAN) zouden deze week fuseren tot een AI-supermunt.

De fusie is echter met een maand uitgesteld en zal nu op 15 juli plaatsvinden.


Post Views: 189

Geen belangrijk crypto nieuws meer missen? Volg dan ons spiksplinternieuwe Whatsapp Kanaal. Hier houden we je 7 dagen per week op de hoogte van het belangrijkste crypto nieuws.

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment