Bitcoin vuurwerk is begonnen volgens PlanB, ’10 maanden aan FOMO’

Louise de Graaf


De koers van bitcoin (BTC) deed het in bijna heel 2023 erg goed, maar toch was er nog een hoop twijfel over de levensvatbaarheid van de opwaartse trend. Nu de koers nóg verder is gestegen zijn ook de laatste twijfelaars overstag. De Nederlandse analist PlanB heeft er nooit aan getwijfeld. Volgens hem is de bullmarkt nu officieel begonnen.

Bitcoin bullmarkt begonnen?

Op sociale mediaplatform X schrijft de pseudonieme voormalige institutionele investeerder dat de eerste ‘rode stip’ is gesignaleerd in zijn analysesoftware voor bitcoins marktcycli. Dit houdt in dat de accumulatiefase is geëindigd en dat de bullmarkt is begonnen. Het is dus geen slecht nieuws, het betekent slechts dat de volgende fase van de bullmarkt is ingezet.

Althans, dat zegt PlanB’s computermodel. “Als het verleden een indicatie is, gaan we ongeveer 10 maanden complete [Fear Of Missing Out] zien: extreme prijsstijgingen gecombineerd met meerdere prijsdalingen van 30%. Veel plezier!”

Het begin van de bullmarkt is dus geen harde feit, maar afgaande op het verleden is hij wel begonnen. Ook zou het nu voorbij zijn met de ‘gemakkelijke koopmomenten in een ordelijke en langzaam stijgende markt’.

Heeft PlanB alsnog gelijk?

PlanB heeft de afgelopen paar jaar veel kritiek ontvangen, toen duidelijk werd dat zijn verwachting van een verdere stijging na de piek in 2021 niet uit ging komen. De koers brak namelijk met de eisen die nodig waren voor zijn Stock-to-Flow-model.

Dat de koers tot onder 20.000 Amerikaanse dollar zakte, was volgens dit model niet te verklaren. Maar begin 2023 steeg de koers weer flink, en sindsdien is de koers niet meer teruggegaan naar deze dramatische prijs.

Inmiddels staat de bitcoin koers zelfs op ruim 62.000 dollar. Dat is vlak onder de all-time high van november 2021. Het zou dus kunnen dat PlanB alsnog gelijk heeft, en dat we alsnog veel verder zullen stijgen tot in bullmarkt-territorium. Als het aan de voormalige institutionele handelaar ligt, dan gaan we nog spectaculaire prijzen zien. Na de halving zou een koers van 488.000 euro namelijk voor de hand liggen.

Tijdelijk 20 euro gratis crypto naar keuze

In samenwerking met Bitvavo, de grootste cryptocurrency exchange van Nederland, hebben we een speciale deal voor onze lezers.

Meld je vandaag aan bij Bitvavo via de knop hieronder en ontvang 20 euro crypto naar keuze cadeau. Plus, je profiteert ook nog eens van nul handelskosten op je eerste 10.000 euro aan transacties. Dit is jouw kans om zonder extra kosten te starten met investeren in de wereld van crypto.

Pak 20 euro


Post Views: 0

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment