Bitcoin wacht af, cryptomarkt houdt de adem in

Louise de Graaf


De bitcoin (BTC) koers is gisteren en eergisteren na een fikse daling weer hard gestegen. Vandaag doet de koers echter een stukje rustiger aan. Er is weinig beweging te zien bij BTC en de rest van de markt. Dat wil niet zeggen dat het niet spannend is, want mogelijk ligt een grote beweging op de loer.

Blik op de crypto markt

De totale marktkapitalisatie, de waarde van alle cryptocurrencies bij elkaar, is vandaag met 0,1% gestegen tot $2,48 biljoen in de afgelopen 24 uur.

Bitcoin is momenteel te koop voor een prijs van €59.476 op de Nederlandse crypto exchange Bitvavo. Over de afgelopen 24 uur is dat een stijging van 0,2%. Op de in Dubai gesitueerde exchange Bybit powered by SATOS komt de prijs daarmee uit op $64.020.

De hardste stijgers, waaronder RNDR

De hardste stijgers uit de top 50 grootste cryptocurrencies zijn alsvolgt:

  • Render (RNDR) is met 10,3% gestegen tot $9,58
  • Fetch.ai (FET) is met 7,5% gestegen tot $2,33
  • NEAR Protocol (NEAR) is met 4,4% gestegen tot $7,16
  • Avalanche (AVAX) is met 3,1% gestegen tot $37,22
  • The Graph (GRT) is met 3,1% gestegen tot $0,286

Vooral RNDR weet een mooie stijging neer te zetten, maar van echt indrukwekkende stijgingen is vandaag absoluut geen sprake. Sterker nog, er staan vandaag maar 15 altcoins uit de top 50 in het groen. Een zondag vol anticipatie, maar weinig gebeurtenissen.

De hardste dalers, waaronder dogwifhat

Wat betreft dalers valt het vandaag ook mee. Er zijn niet echt grote uitschieters te zien. Dit zijn de hardste dalers van de afgelopen 24 uur:

  • Dogwifhat (WIF) daalde met 4,8% tot $3,27
  • Stacks (STX) daalde met 3,2% tot $2,32
  • Bittensor (TAO) daalde met 3% tot $442,69

Dat zijn allemaal niet echt uitzonderlijke dalingen en kenmerkend voor een zondag in de wereld van crypto. Wellicht dat morgen grotere bewegingen plaats zullen vinden.

10 euro gratis crypto naar keuze

Ben je op zoek naar een betrouwbare partij om crypto zoals bitcoin of ethereum te kopen? In samenwerking met Crypto Insiders geeft het Nederlandse handelsplatform Bitvavo 10 euro gratis aan nieuwe gebruikers.

Pak €10,- gratis!

Het belangrijkste crypto nieuws van de afgelopen dag

Het belangrijkste nieuws vandaag heeft te maken met een voorspelling van een topanalist. Peter Brandt, al jaren bekend als een uiterst ervaren handelaar, voorspelt namelijk dat de BTC koers explosief kan gaan stijgen als een patroon dat zich lijkt te ontwikkelen doorzet.

Volgens hem bevindt bitcoin zich op dat moment in een echte bullmarkt en zijn verdere prijsrecords allerminst uitgesloten. Belangrijk hierbij is wel dat bitcoin niet de huidige constructie verliest en te ver daalt.


Post Views: 348Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment