Bitcoin weer de betere investering dan Tesla, een primeur sinds 2019

Louise de Graaf


Bitcoin (BTC) evenals de rest van de cryptomarkt wordt vaak geprezen voor de gigantische rendementen die er te behalen vallen. In de traditionele aandelenwereld hebben we de laatste jaren echter ook enorme successen gezien. De elektrische autofabrikant Tesla (TSLA) is hier een goed voorbeeld van, en presteerde de afgelopen jaren zelfs beter dan bitcoin. ‘S werelds grootste crypto heeft dit jaar echter een heuse inhaalslag gemaakt, en overtreft nu weer het bedrijf van Elon Musk.


Waar staat de bitcoin koers tijdens de volgende halving in 2028?

  • icon-bitcoin

    Bitcoin nieuws

Bitcoin nu de betere investering

Bitcoin en Tesla zitten al jaren verwikkeld in een nek-aan-nek race om wie er het grootste is wat marktkapitalisatie betreft. Terwijl bitcoin bij de doorsnee investeerder veelal bekend zal staan als de meest volatiele van de twee, heeft Tesla de afgelopen jaren een nóg wildere rit doorgemaakt.

Wanneer de koersgrafieken van Tesla en bitcoin naast elkaar worden gelegd, blijkt dat de aandelen van Tesla de afgelopen jaren veelal de betere investering waren. Sinds 2019 heeft de aandelenkoers van Tesla voortdurend beter gepresteerd dan bitcoin, tot 2024 werd ingeluid.

Vanaf het begin van dit jaar gaan de twee koersen namelijk volledig tegengestelde richtingen uit. De bitcoin koers heeft gedurende februari en de eerste twee weken van maart een jaloersmakende opmars doorgemaakt. Tegelijkertijd zakt de aandelenkoers van Tesla al sinds de jaarwisseling tot steeds lagere niveaus.

Ondanks het feit dat BTC momenteel zo’n 10 procent onder zijn in maart behaalde recordprijs handelt, is het contrast met Tesla nog altijd enorm. De BTC koers staat momenteel maar liefst 58,90 procent hoger dan op 1 januari, terwijl Tesla in dit tijdsbestek juist met 41,77 procent is uitgegleden.

Gedurende de laatste vijf jaar is de waarde van bitcoin met meer dan 1.180% toegenomen, tegenover een stijging van meer dan 806% voor Tesla-aandelen. Op de piek van de vorige bullmarkt stond de koers van Tesla zo’n 2.500 procent hoger dan in 2019. Net als bitcoin belandde Tesla in 2022 in een hardnekkige bearmarkt. Terwijl bitcoin alweer zijn volgende bloeiende fase heeft betreden, incasseert Tesla sinds vorige zomer weer veel klappen.

Tesla houdt bitcoins vast

Tesla is al jaren geen vreemde in de Bitcoin-wereld. Sinds februari 2021 heeft het Amerikaanse bedrijf namelijk bitcoins op de balans. In juni 2022 werd maar liefst 75 procent van het totale bezit echter op de markt gedumpt, waarna er nog 9.720 bitcoins overbleven.

Sindsdien houdt Tesla standvastig vast aan zijn BTC-positie, zonder iets te verkopen of bij te kopen. Deze week kwamen de nieuwe kwartaalcijfers van het bedrijf naar buiten, waaruit bleek dat het wederom geen wijzigingen heeft aangebracht aan zijn digitale activa-bezit.


Post Views: 60Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment