Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving

Louise de Graaf


We zijn nog maar enkele dagen verwijderd van de volgende bitcoin (BTC) halving. Deze langverwachte gebeurtenis kan een grote invloed hebben op de bitcoin prijs en de bredere crypto-industrie.

Met nog maar enkele dagen te gaan, zien we plotseling een stokoude bitcoin whale voor het eerst in 14 jaar ontwaken.


Belastingdienst waarschuwt: jongeren kennen de regels over crypto niet

  • icon-bitcoin

    Bitcoin nieuws

Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90 miljoen procent winst

Bitcoin whales zijn beleggers met een enorme hoeveelheid BTC in bezit. Het viel een blockchain-onderzoeker op dat op 15 april een wallet voor het eerst na 14 jaar weer actief werd.

De oude wallet van een bitcoin miner uit 2010 heeft plotseling 50 bitcoins verplaatst naar de grote Amerikaanse cryptobeurs Coinbase.

De 50 BTC zijn tegen de huidige koers ongeveer $3,16 miljoen waard. De bitcoins zijn afkomstig van de tijd dat zelfs Satoshi Nakamoto, de anonieme bedenker van Bitcoin, nog actief was.

De bitcoins werden op 22 april 2010 gemined, toen de BTC prijs nog op slechts $0,07 lag. Dat betekent dat de waarde van deze 50 BTC in de afgelopen 14 jaar met 90.000.000% is gestegen. Ja, dat lees je correct: 90 miljoen procent.

Waarom wordt de BTC whale juist nu wakker?

Waarom de whale precies nu ontwaakt is onduidelijk. De timing is in elk geval opvallend, want over ongeveer drie dagen vindt de volgende bitcoin halving plaats.

Tijdens een halving wordt de uitgifte van nieuwe BTC gehalveerd. Bitcoin miners zullen voor het verwerken van transacties in plaats van 6,25 BTC nog maar 3,125 BTC ontvangen.

Dat draagt bij aan de schaarste van bitcoin en maakt mining een stuk duurder. Daardoor kan de prijs hard stijgen, al gebeurde dat historisch gezien meestal niet direct na de halving, maar pas een half jaar later.

Desondanks verklaart dat niet waarom de whale juist nu zijn BTC naar een beurs stuurt. Het viel de eerdergenoemde onderzoeker echter op dat het adres ook werd benoemd in het beruchte ‘Tulip Trust.’

Het Tulip Trust is een reeks juridische trusts waarvan wordt beweerd dat ze een grote hoeveelheid bitcoins bevatten, verbonden aan Craig Wright, de Australiër die altijd volhield dat hij Satoshi Nakamoto is.

Onlangs werd Wright hiervoor aangeklaagd. De rechter deed snel uitspraak en verklaarde dat Wright niet Satoshi is en niet Bitcoin heeft bedacht.


Post Views: 0

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment