Bitcoin zakt bijna naar $64.000, maar Ethereum stijgt door goed nieuws

Louise de Graaf


De cryptomarkt kleurt vandaag weer enigszins groener na de crash van dinsdagnacht. Veel munten zijn echter nog lang niet hersteld van de recente daling.

Bitcoin (BTC) kwam afgelopen nacht op het dieptepunt uit in weken. Veel altcoins uit de top 100 staan nog meer dan 10% in het rood ten opzichte van een week geleden. Voor een grote reeks munten is dat zelfs meer dan 20%.


🚀 Alle Nederlanders krijgen 750.000 PEPE gratis van Nederlands platform

  • Advertentie
  • Anycoin Direct

BTC koers zakt bijna naar de $64.000

We beginnen natuurlijk met de bitcoin koers. Bitcoin werd een week geleden nog op de $70.000 afgewezen, maar zakte gisteravond bijna helemaal naar de $64.000.

Rond de $64.060 maakte bitcoin een stuiter en begon de koers gedurende de nacht te herstellen.

Vanochtend loopt bitcoin tegen weerstand aan rond de $65.500. De koers lijkt op het moment van schrijven langzaamaan hier doorheen te duwen.

Om precies te zijn komt de BTC prijs op het moment van schrijven uit op $65.519 en staat daarmee vandaag 0,1% in de min.

btc koers 1906

Wat zeggen analisten over de bitcoin koers?

Analysebedrijf IntoTheBlock schrijft dat veel analisten momenteel verbijsterd zijn door de huidige daling van bitcoin.

IntoTheBlock meldt dat bitcoin veel eerder dan normaal tijdens deze cyclus een nieuw prijsrecord bereikte. Ook zijn institutionele whales aanwezig en is er veel activiteit op het netwerk.

Waarom dan de daling? IntoTheBlock meldt dat er ditmaal geen significante instroom van nieuwe deelnemers is te zien. Het aantal nieuwe Bitcoin gebruikers is zelfs gezakt naar het laagste niveau sinds de bearmarkt van 2018.

Analist Decode meldt dat als de huidige neerwaartse trend doorzet, we $62.248 als het volgende doel in de gaten moeten houden.


Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in mei gratis crypto

Altcoinmarkt herstelt voorzichtig van bloedbad

De altcoins kleuren vandaag groener dan bitcoin, maar ze vingen dan ook begin deze week een veel hardere klap.

Desondanks zijn de meeste munten nog lang niet hersteld van deze klap. Ethereum (ETH) is hier de uitzondering op en stijgt met 3,6% naar $3.560.

Dat heeft met nieuws te maken dat de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) haar onderzoek naar Ethereum beëindigt.

De best presterende munten vandaag uit de top 100 zijn ook allemaal verbonden aan het Ethereum ecosysteem. Maker (MKR) stijgt met 13%, ethereum name service (ENS) met 16% en lido (LDO) met bijna 19%.

Opvallend is vandaag de hardste daler uit de top 100 een top 10 munt: toncoin (TON). Ton is in de afgelopen 24 uur met bijna 5% gedaald naar $7,05.

Dat gezegd hebbende is TON een van de weinige munten die niet diep in het rood staat ten opzichte van een week geleden. TON bereikte enkele dagen gelden zelfs nog een nieuwe all-time high van $8,25.

Bitcoin komt ongeschonden het weekend uit, markt herstelt voorzichtig

Bitcoin komt ongeschonden het weekend uit, markt herstelt voorzichtig

10 euro gratis crypto naar keuze

Klaar om de diepte in te duiken met crypto en denk je eraan om Bitcoin of een andere cryptomunt te bemachtigen? In samenwerking met Bitvavo, de grootste cryptocurrency exchange van Nederland, hebben we een speciale deal voor onze lezers.

Meld je vandaag aan bij Bitvavo via de knop hieronder en ontvang 10 euro crypto naar keuze cadeau. Plus, je profiteert ook nog eens van nul handelskosten op je eerste 10.000 euro aan transacties. Dit is jouw kans om zonder extra kosten te starten met investeren in de wereld van crypto.

Pak 10 euro gratis


Post Views: 0

Geen belangrijk crypto nieuws meer missen? Volg dan ons spiksplinternieuwe Whatsapp Kanaal. Hier houden we je 7 dagen per week op de hoogte van het belangrijkste crypto nieuws.

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment