Bitcoin zet records, Powell uit zorgen en Bukele wint

Louise de Graaf


Goedemorgen Crypto Insiders, in dit artikel brengen we je een overzicht van de belangrijkste ontwikkelingen op de crypto markt van de afgelopen nacht.

Zo ben je snel op de hoogte van alle laatste ontwikkelingen. Gedurende de dag kun je uitgebreidere artikelen op Crypto Insiders verwachten over deze onderwerpen.


Comeback grote bitcoin miner eindigt in teleurstelling

  • icon-bitcoin

    Bitcoin nieuws

Bitcoin ETF’s in top 10 ETF’s van januari

Februari is aangebroken, en in China luidt deze week de start van het Nieuwe Jaar in, gevierd als het Jaar van de Draak

Een goed moment op eerst even terug te blikken op januari 2024, de maand dat in de VS voor het eerst bitcoin (BTC) exchange-traded funds (ETF’s) werden goedgekeurd.

Alhoewel de ETF’s nog niet het gewenste effect hebben gehad op de koers, waren de ETF’s wel grotendeels succesvol.

De twee grootste nieuwe fondsen, de bitcoin-ETF’s van BlackRock en Fidelity, kwamen beide in januari in de top 10 van grootste ETF’s uit.

Met een instroom van $2,6 miljard kwam de BlackRock bitcoin-ETF op de 8ste plek uit en Fidelity kwam op de 10e plek uit met $2,2 miljard.

Dat werd echter gecompenseerd door een uitstroom van $5,7 miljard uit het de ETF van Grayscale. Dit fonds bestond al voordat het werd omgezet in een ETF.

Bitcoin handelsvolume in januari het hoogst in 16 maanden

Niet alleen de bitcoin-ETF’s zagen een hoog volume in januari. De laatste maanden is het handelsvolume in BTC weer fors aan het stijgen.

In januari kwam dit op maar liefst $1,21 biljoen (of 1.210 miljard) aan bitcoin uit, meldt nieuwsplatform TheBlock.

Dat is het hoogste handelsvolume voor bitcoin sinds september 2022.


Bitcoin ETF hack: Amerikaanse toezichthouder legt oorzaak uit

  • icon-bitcoin

    Bitcoin nieuws

Nayib Bukele herkozen als president in El Salvador

In 2021 zette president Nayib Bukele El Salvador op de kaart als eerste land ter wereld dat bitcoin invoerde als wettelijk betaalmiddel.

Ondanks dat dit beleid veel kritiek kreeg in zowel het binnen- als buitenland, is Bukele in El Salvador herkozen voor een tweede termijn als president.

Bukele heeft zojuist zichzelf als winnaar verklaard en zegt dat hij 85% van de stemmen heeft ontvangen. Uit voorlopige resultaten blijkt dat Bukele 83% van de stemmen heeft met 31% van de stemmen geteld.


Start gratis met crypto 📈: Bitvavo geeft alle Nederlanders vandaag €10 gratis crypto naar keuze 🚀. Meld je vandaag aan 🚀

Federal Reserve voorzitter Jerome Powell heeft slecht nieuws over de economie

De cryptomarkt had jarenlang met smart gewacht op de goedkeuring van de bitcoin-ETF’s. Het wacht ook al enige tijd met smart op de eerste renteverlagingen in de VS.

In een interview met 60 Minutes heeft Jerome Powell, voorzitter van de Federal Reserve, de Amerikaanse centrale bank, echter slecht nieuws.

“De Amerikaanse federale overheid bevindt zich op een onhoudbaar begrotingspad, en dat betekent alleen maar dat de schulden sneller groeien dan de economie.”

Hij waarschuwt dat hij de kans klein acht dat de Federal Reserve in maart, zoals gehoopt, begint met het invoeren van renteverlagingen.

Nog slechts 15% van de markt verwacht inmiddels een renteverlaging in maart. Dat was meer dan 80% nog enkele weken geleden.

Het is slecht nieuws voor risicovolle activa als bitcoin.


Post Views: 0

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment