Bitcoinfondsen beleven explosieve 20 dagen, halen BTC-reus in

Louise de Graaf


De bitcoin koers is sinds eind januari met meer dan $10.000 in waarde gestegen. Een deel van de oorzaak van deze positieve beweging ligt in de hoek van de bitcoin beursfondsen. Deze bleken namelijk enorm succesvol te zijn. Zo succesvol zelfs, dat zij gezamenlijk nu meer BTC bezitten dan MicroStrategy. En dat in slechts 20 dagen tijd.


🚀 Gratis crypto: Nederlandse broker maakt lezers van Crypto Insiders vandaag SHIBA miljonair; pak jouw gratis 1.000.000 SHIB

  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Bitcoin ETF’s halen MicroStrategy in

Een bitcoin ETF is een beursfonds waarin investeerders kunnen investeren. In plaats van zelf bitcoin te kopen, kopen zij aandelen in het fonds. Het onderliggende fonds zal vervolgens de bitcoin kopen. Zo hoeven investeerders niet zelf voor de beveiliging van de crypto te zorgen en investeren zij op een traditionele manier via bijvoorbeeld een aandelenbroker.

In de Verenigde Staten zijn in januari 11 bitcoin ETF’s goedgekeurd. Amerikaanse investeerders, zoals grote investeringsfirma’s, kunnen daarom nu op legitieme wijze in bitcoin investeren. Aanvankelijk had men nog enige vraagtekens bij het uiteindelijke succes van deze fondsen. Maar 20 dagen later is het duidelijk; de fondsen hebben een enorme hoeveelheid kapitaal aangetrokken.

In slechts 20 dagen tijd stroomde er meer dan $10 miljard binnen bij de fondsen. De 9 bitcoinfondsen, exclusief het Grayscale GBTC-fonds, beheren nu 216.309 BTC ter waarde van $10,3 miljard.

In minder dan een maand tijd hebben deze fondsen daarmee nu meer bitcoin in bezit dan MicroStrategy, het Amerikaanse bedrijf dat de afgelopen jaren zelf veel BTC heeft gekocht. Geen enkel ander beursgenoteerd bedrijf heeft meer bitcoins in bezit dan MicroStrategy.

Een belangrijke kanttekening is hier dat dit dus om alle ETF’s bij elkaar opgeteld gaat. Bovendien is GBTC, het bitcoin fonds van Grayscale, niet meegerekend. Dat fonds zag de afgelopen 20 dagen juist een enorme uitstroom, al is die uitstroom wel aan het afzwakken en stroom veel vanuit dat fonds naar een van de andere ETF’s.

MicroStrategy blijft bitcoin kopen

MicroStrategy en zijn voormalige CEO, Michael Saylor, geloven sterk in bitcoin als activa. Het maakte de crypto daarom in 2020 officieel onderdeel van zijn kasreservebeleid. Sindsdien koopt het bedrijf systematisch BTC.

Deze week was op Crypto Insiders te lezen dat het bedrijf nog een nieuwe voorraad crypto insloeg. Het ging toen om 850 bitcoins. MicroStrategy staat dankzij zijn systematische investeringsstrategie flink in de plus. Hoe groot die winst nu is, lees je in dit artikel.


Post Views: 165

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment