Bitcoin’s netwerk verbreekt nieuwe records na enorme prijsstijging

Louise de Graaf


Het geavanceerde betalingsprotocol Lightning Network heeft onlangs een significante groei in capaciteit gemeten. Het protocol, dat is ontworpen om de efficiëntie van Bitcoin (BTC) transacties te verhogen, zag volgens recente data van The Block de capaciteit in de afgelopen maand met maar liefst 37% stijgen. 


Grayscale’s bitcoin ETF verliest veel terrein, maar verse data biedt hoop

  • icon-bitcoin

    Bitcoin nieuws

Sneller en goedkoper

Het Lightning Network verbetert hoe bitcoin werkt door speciale ’tweerichtingskanalen’ te creëren. Deze kanalen maken het mogelijk om snel en goedkoop geld naar elkaar over te maken. Zonder dat elke transactie meteen op de drukke en soms langzame Bitcoin blockchain plaats hoeft te vinden. 

Pas als de transacties afgerond zijn, worden ze samengevoegd en op de hoofdweg van Bitcoin geplaatst. Dit helpt bitcoin om veel meer transacties aan te kunnen. Daardoor wordt het gebruik ervan voor dagelijkse betalingen een stuk praktischer.

Nieuw record Lightning Network

Met de groei werd de totale capaciteit op het netwerk naar een indrukwekkende $325 miljoen gebracht, een historisch hoogtepunt. Opvallend genoeg wijzen dezelfde gegevens op een lichte daling van de capaciteit in bitcoins zelf, met een afname van 5% in dezelfde periode.

De huidige capaciteit van 4.680 bitcoins ligt 17% lager dan het allerhoogste niveau dat het netwerk heeft gekend. Deze dynamiek tussen de toename in dollarwaarde tegenover de daling in BTC capaciteit kan deels worden verklaard door de enorme prijsstijgingen van de digitale munt.


Bitcoin ETF instroom is slechts een fractie van wat komt, zegt expert

  • icon-bitcoin

    Bitcoin nieuws

MicroStrategy verhoogt Bitcoin investering

Een van de grootste spelers in de crypto wereld, MicroStrategy, heeft onlangs zijn bitcoin portefeuille aanzienlijk vergroot door 12.000 BTC aan te schaffen. De investering kwam uit op een gigantisch bedrag van $800 miljoen. 

Deze actie brengt het totale bezit van het bedrijf op 205.000 BTC, waarmee het een van de grootste individuele houders van deze digitale valuta wordt. De strategische zet werd uitgevoerd tegen een gemiddelde aankoopprijs van $68,477 per munt. Het reflecteert een totale investering van $6,91 miljard. 

Met de investeringen komt de gemiddelde aanschafprijs rond de $31,500 per BTC te staan. Daarmee heeft het bedrijf met de huidige waardering een aanzienlijke winst te pakken. De durf van het bedrijf om op het hoogtepunt van de markt bij te kopen, benadrukt het vertrouwen van het bedrijf in de toekomstige groei van de digitale munt.


Post Views: 71Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment