Bitvavo voegt gewilde crypto toe, Nederlanders ontvangen ‘m gratis

Louise de Graaf


De populaire Ethereum (ETH) schalingsoplossing ZKsync Era heeft deze week zijn eigen ZK-token op de markt gebracht. De Nederlandse cryptobeurs Bitvavo is er als de kippen bij en voegt de gewilde token direct toe aan zijn uitgebreide crypto-aanbod. Zksync Era betrad pas vorig jaar het concurrerende Ethereum ecosysteem maar heeft in korte tijd een behoorlijke reputatie opgebouwd. Niet voor niets dat er veel interesse is in de nieuw gelanceerde ZK-token.

Nog geen account bij Bitvavo? Ontvang 10 euro gratis in je account wanneer je je nu via deze link aanmeldt. De 10 euro kun je besteden aan de meer dan 200 verschillende cryptomunten op het platform, waaronder de kersverse ZK-token.

Snelle en goedkope Ethereum-transacties met ZKsync Era

In maart vorig jaar werd ZKsync Era in het leven geroepen, om de concurrentiestrijd aan te gaan met gevestigde Ethereum layer-2 netwerken zoals Polygon (MATIC), Optimism (OP) en Arbitrum (ARB).

ZKsync Era heeft, net als alle andere schalingsoplossingen, het doel om het welbekende schaalbaarheidsprobleem van Ethereum op te lossen. Gebruikers kunnen het netwerk in gebruik nemen om snellere en goedkopere transacties uit te voeren, terwijl nog altijd de veiligheid en decentraliteit van Ethereum behouden blijft.

Het netwerk bereikt dit door transacties off-chain te verwerken, te bundelen en vervolgens te verifiëren met behulp van zero-knowledge (ZK) proofs. Deze ZK-rollups zorgen voor snelle verificatie en neemt minder opslagruimte in beslag dan traditionele smart contracts, wat de validaties van ZKsync Era uiteindelijk sneller en goedkoper maakt dan die van andere schalingsoplossingen.

ZK crypto: ontvang €10 gratis

Vorige week kondigde Matter Labs, het ontwikkelingsbedrijf achter ZKsync Era, de langverwachte komst van zijn eigen ZK-token aan. Middels een gigantische airdrop zou maar liefst 17,5% van de totale tokenaanbod verdeeld worden onder netwerkgebruikers en bijdragers aan het ecosysteem.

Inmiddels is het zover en kunnen bijna 700.000 in aanmerking komende wallets hun ZK-tokens claimen. In totaal omvat de airdrop 3,675 miljard ZK-tokens, waarvan het leeuwendeel gaat naar degenen die een bepaalde hoeveelheid transacties hebben uitgevoerd op het netwerk.

De token-lancering vormt een belangrijk onderdeel van de plannen van Matter Labs om het netwerk verder te decentraliseren.

Houders van ZK-tokens krijgen zeggenschap over de toekomst van het netwerk door te stemmen over voorgestelde wijzigingen en upgrades aan het ZKsync-protocol. Daarnaast kunnen gebruikers de nieuwe token gebruiken om transactiekosten te betalen op het netwerk.

Met de indrukwekkende opmars die ZKsync Era sinds zijn lancering vorig jaar heeft doorgemaakt, staan veel investeerders te springen om de nieuwe ZK-token toe te voegen aan hun portfolio.

Bitvavo, de grootste cryptobeurs van ons land, biedt nieuwe gebruikers momenteel 10 euro gratis tegoed waarmee je direct ZK-tokens, of een andere crypto naar keuze, aan kunt schaffen.

Pak 10 euro gratis


Post Views: 4.097

Elke dag iets nieuws in de wereld van crypto! Blijf 7 dagen per week op de hoogte door ons te volgen op Instagram.

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment