Bizarre XRP voorspelling door cryptobroker

Louise de Graaf


Prijsvoorspellingen voor cryptokoersen, ze blijven interessant voor veel mensen. Onlangs deelde cryptobroker Changelly een prijsvoorspelling voor ripple (XRP). Het bedrijf verwacht een bizarre koersstijging in de komende decennia. Maar is een dergelijke voorspelling wel realistisch?


Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in maart €20,- gratis crypto

‘Ripple (XRP) in 2050 naar 648 dollar’

Ripple is een van de grootste cryptocurrencies van de markt. Het project richt zich voornamelijk op het innoveren van de traditionele financiële wereld, door bijvoorbeeld banken te helpen transacties sneller en goedkoper te maken.

Op dit moment handelt XRP op een prijs van 61 dollarcent. Dat is ten opzichte van een jaar geleden een stijging van ruim 65 procent. De positieve koersbeweging heeft onder andere te maken met de positieve uitkomst van de XRP rechtszaak, en het algehele positieve sentiment op de cryptomarkt.

De XRP prijs van het afgelopen jaar. – Bron: CoinMarketCap.

Als het aan Changelly ligt dan kan XRP de komende decennia echter nog een stuk hoger. De broker verwacht dat ripple in 2050 een prijs van 658 dollar zou kunnen bereiken. Dat is een stijging van 313.233 procent.

Is een dergelijke stijging wel realistisch?

Dit klinkt natuurlijk geweldig, maar is zo’n stijging überhaupt mogelijk? Laten we vooropstellen dat de voorspelling van Changelly voornamelijk op natte vinger werkt gebaseerd lijkt te zijn. Uiteindelijk weet natuurlijk niemand wat de koers morgen doet, laat staan de komende twintig jaar.

Wil XRP naar een prijs van 658 dollar stijgen, dan moet de totale waarde van alle XRP samen naar 36 biljoen dollar stijgen. De huidige cryptomarkt is in zijn geheel nu slechts 2,5 biljoen dollar waard.

Wanneer we de berekening verder doorzetten dan wordt duidelijk dat er heel veel nodig is voordat XRP een dergelijke waarde kan bereiken.

Mocht de verhouding tussen XRP’s marktkapitalisatie en die van de totale cryptomarkt ongeveer gelijk blijven in de komende decennia, dan zou de totale cryptomarkt 2.724 biljoen waard moeten worden. Dat is uitgeschreven “tweeduizend zevenhonderdvierentwintig biljoen” dollar.

Volgens schattingen van de Wereldbank is het totale GDP van de hele wereld op dit moment 96,5 biljoen dollar.

Kortom, is het een realistische prijsverwachting voor XRP? Op basis van de berekeningen moet er heel veel gebeuren wil de prijsvoorspelling van Changelly uitkomen.


Post Views: 0Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment