BlackRock’s bitcoin ETF bereikt zeldzame mijlpaal na successtart

Louise de Graaf


Het is inmiddels alweer meer dan 3 maanden geleden toen de bitcoin (BTC) spot exchange-traded funds (ETF’s) in de Verenigde Staten werden gelanceerd. Nog altijd zien we aanzienlijke hoeveelheden kapitaal in deze crypto fondsen binnenstromen. Blackrock heeft nu een nieuwe opmerkelijke mijlpaal bereikt met zijn in januari op de markt gebrachte bitcoin fonds. Zo registreerde vermogensbeheerder BlackRock met zijn bitcoin fonds de 70e opeenvolgende dag met een netto instroom.


Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in april gratis crypto

70 achtereenvolgende groene dagen voor BlackRock’s bitcoin ETF

Blackrock heeft gisteren zijn 70 opeenvolgende handelsdag met een netto-instroom beleefd. Bloomberg ETF-analist Eric Balchunas kwam afgelopen maandag op socialmediaplatform X met de opvallende statistiek naar buiten, toen de reeks nog op 69 dagen stond. Met de prestatie komt de ETF van BlackRock nu officieel de top 10 van ETF’s met de langste dagelijkse instroomreeks binnen. Het evenaart hiermee de JETS ETF, een fonds met aandelen van luchtvaartmaatschappijen.

De best presterende ETF met de langste netto instroomreeks is het JEPI fo. Het staat voluit voor JPMorgan Equity Premium Income ETF en wordt beheerd door de wereldbank JPMorgan. Het fonds is gericht op het genereren van inkomsten door het verkopen van opties en het bieden van blootstelling aan grote Amerikaanse aandelen.

GBTC nog altijd de grootste

Ondanks de goede prestaties van BlackRock haar BTC fonds is Grayscale’s spot product, bekend als GBTC, nog altijd de grootste van alle bitcoin spot ETF’s. Er vinden echter al iedere handelsdag uitstromen plaats bij Grayscale’s fonds. Mocht de trend aanhouden, kan GBTC het risico lopen zijn positie als marktleider over te dragen aan BlackRock.

Om de concurrentiestrijd te winnen heeft Grayscale onlangs details onthuld over zijn nieuwste product, de ‘Bitcoin Mini Trust’. Na de indiening bij de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) op 12 maart, belooft deze mini versie aanzienlijk lagere kosten te hanteren dan GBTC.

De nieuwe ETF, die nog wacht op goedkeuring voor notering aan de New York Stock Exchange (NYSE), zal een lage vergoedingsstructuur van slechts 0,15% hanteren. Dit staat in scherp contrast met de 1,5% vergoedingen die investeerders in het GBTC fonds moeten betalen. Met zijn verlaagde kosten is de mini trust een van de voordeligste bitcoin fondsen op de markt.


Post Views: 0

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment