Bloeiende cryptomarkt houdt Britse autoriteit bezig, toont harde hand

Louise de Graaf


De Britse Financial Conduct Authority (FCA) heeft het druk gehad de afgelopen maanden. Nu de crypto markt weer in populariteit stijgt en het sentiment positief is, deelt de Britse autoriteit steeds vaker waarschuwingen uit voor illegale promotie van cryptocurrencies.

In een periode van drie maanden heeft de FCA maar liefst 450 waarschuwingen gegeven aan bedrijven die onwettige promoties uitvoeren, zo kondigt de autoriteit aan in een officieel bericht.


Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen hier €10,- gratis crypto

Hernieuwde aandacht door bitcoin ETFs

De algehele crypto markt zit in een opwaartse trend. Veel cryptocurrencies zien hun koersen flink stijgen. De grootste cryptocurrency, bitcoin (BTC), steeg maar liefst 25 procent de afgelopen maand.

Voor een groot deel is deze toename te danken aan de anticipatie en komst van in totaal tien bitcoin spot Exchange-Traded Funds (ETFs) in januari. Hierdoor stromen er grote hoeveelheden institutioneel vermogen in de crypto markt. Sinds de lancering zagen de fondsen al ruim 10 miljard binnenstromen.

De hernieuwde aandacht die de crypto industrie ontvangt zorgt o7ok voor de creatie van nieuwe cryptocurrencies en de promotie ervan. De sterke instroom aan kapitaal is interessant en veel bedrijven achter kleine altcoins willen hier maar al te graag van profiteren.

FCA toont harde hand

De acties van de FCA zijn niet zonder consequenties. In totaal hebben 450 bedrijven een waarschuwing ontvangen van de Britse autoriteit. In samenwerking met tech organisaties heeft de autoriteit ook 34 apps van de App Stores kunnen halen. Dit gaat om applicaties waar ongeautoriseerde crypto advertenties op plaatsvonden.

In totaal zijn er ook nog eens ruim 10.000 advertenties verwijderd of aangepast ten gevolge van de acties van de FCA. Het mag duidelijk zijn dat de Britse autoriteit een actieve houding neemt om illegale promoties tegen te gaan.

“We zullen actie ondernemen tegen schending, waarbij we onze toezichtinstrumenten gebruiken wanneer we aanhoudende schending identificeren en waar nodig mogelijk handhavingsmaatregelen nemen,” aldus de FCA.

Ook is de FCA bezig met het onderzoeken van in totaal 44 crypto firma’s. Onderzoeken zullen onder andere gericht zijn op witwaspraktijken en het promoten van ongeregistreerde digitale activa.


Post Views: 0Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment