Bullish of bearish? Cryptomarkt neigt naar bearish

Louise de Graaf


Het scheelt niet veel van elkaar, maar de cryptomarkt is momenteel bearish. Dat blijkt uit een recent onderzoek van CoinGecko onder 2.500 respondenten. Nu ben je vast benieuwd hoe het onderzoek eruit heeft gezien en waarom de cijfers zeggen dat de cryptomarkt nogal bearish is. In dit artikel leggen we het aan je uit.

Crypto sentiment onderzocht

Het onderzoek heeft de afgelopen twee weken plaatsgevonden onder 2.500 deelnemers. Zij gaven allemaal aan dat ze cryptotokens hadden of dat ze in de cryptowereld werkzaam waren. Uit het onderzoek is gebleken de resultaten nagenoeg gelijk aan elkaar zijn.

49,3 procent van de deelnemers voelden zich bullish of enigszins optimistisch over de huidige cryptomarkt. Ongeveer 25 procent was bearish of enigszins pessimistisch, terwijl de andere 25% zichzelf neutraal noemde. Laatstgenoemde geeft aan dat ze de komende tijd niet veel grote stijgingen of dalingen verwachten van de cryptomarkt.

Bron: CoinGecko

Onderzoeksanalist reageert

Lim Yu Qian, onderzoeksanalist bij CoinGecko, heeft gereageerd op de resultaten van het onderzoek:

Het grote aandeel neutrale sentimenten kan de onzekerheid van deelnemers over de omstandigheden op de cryptomarkt weerspiegelen, of aangeven dat deelnemers wachtten op verdere ontwikkelingen voordat ze hun marktbeeld vormden.

Daarbij gaf hij ook aan dat er in het onderzoek onderscheid werd gemaakt in vier typen deelnemers: Investeerders, handelaren, ontwikkelaars en toeschouwers. De investeerders zijn het meest bullish over de cryptomarkt en dat is in de foto hieronder ook goed te zien.

Elke groep zag een redelijk gelijke verdeling tussen bullish, bearish en neutrale marktsentimenten. Bron: CoinGecko

Cryptomarkt bearish

De afgelopen tijd zijn er veel dalingen geweest bij verschillende cryptocurrencies. Sinds de halving van bitcoin (BTC) op 20 april is de koers met bijna 10 procent gedaald. Dit zou vorige week nog hoger liggen, maar de markt herstelt langzaam en vindt deze week weer de weg naar boven. Op het moment van schrijven staat de bitcoin koers op $58.700 en is het 0,41 procent gestegen in de afgelopen 24 uur.

Ondanks de tekenen van herstel is de markt nog in angst. Dit komt onder meer door het nieuws van de potentiële verkoopdruk van Mt. Gox en de Duitse overheid. Mt. Gox keert namelijk $7,6  miljard aan bitcoin uit aan schuldeisers, terwijl de Duitse overheid grote hoeveelheden bitcoin dumpt. Tot slot de vraag aan jou, ben jij bearish of bullish over de cryptomarkt?

Het bericht Bullish of bearish? Cryptomarkt neigt naar bearish verscheen eerst op Crypto Insiders.Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment