Buurland van Nederland beweegt vermogen aan bitcoin: speculatie stijgt

Louise de Graaf


De Duitse overheid heeft gisteren de crypto-gemeenschap in roering gebracht. Uit het niets heeft de instantie voor honderden miljoenen dollars aan bitcoin (BTC) in beweging gebracht, wat tot veel speculatie onder crypto-investeerders heeft geleid. De kans is groot dat in ieder geval een deel op de markt wordt gedumpt, wat de bitcoin koers verder omlaag zou kunnen drukken.


🚀 Alle Nederlanders krijgen 750.000 PEPE gratis van Nederlands platform

  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Bezit Duitsland bitcoin?

Voor velen zal het wellicht als een verrassing komen dat de Duitse overheid überhaupt bitcoins in bezit heeft. Al sinds januari van dit jaar hebben onze oosterburen ongeveer 50.000 BTC in handen.

Deze stapel komt niet voort uit investeringen maar uit gerechtelijke acties tegen criminele activiteiten. Deze bitcoins werden geconfisqueerd van exploitanten van Movie2k.to, een film piraterijwebsite. In januari droeg de BTC-stapel een waarde van meer dan $2 miljard, wat de grootste inbeslagname van crypto in Duitsland ooit markeerde.

Een maand later had on-chain analyseplatform Arkham Intelligence de bitcoin-wallet van de Duits overheid opgespoord, waardoor de desbetreffende bitcoins sindsdien te volgen zijn op het platform.

50.000 BTC in beweging

Terug naar het recente Bitcoin nieuws. Gisteren heeft de Duitse overheid enkele grote transacties uitgevoerd op het Bitcoin netwerk.

Een totaal van 6.500 bitcoins, ter waarde van meer dan $425 miljoen, is in beweging gebracht op de blockchain. Hiervan zijn 1.000 bitcoins, in twee stapels van 500 stuks, naar crypto exchanges Kraken en Bitstamp verstuurd. De rest werd verplaatst naar niet-gelabelde privé adressen.

Doorgaans worden cryptomunten naar exchanges gestuurd om deze vervolgens op de markt te dumpen. Of dit al gebeurd is, is echter de vraag. Tegen de huidige bitcoin koers draagt de stapel van 1.000 bitcoins een waarde van $65 miljoen. Hoewel dit natuurlijk een flink bedrag is, zal het geen enorme impact op de markt teweegbrengen. Desalniettemin kunnen investeerders uit angst alsnog een grote verkoopdruk veroorzaken.

De afgelopen uren is de bitcoin koers in ieder geval weer aardig teruggezakt nadat het weer de goede kant leek op te gaan. Bitcoin stond aan het begin van de middag nog enkele honderden dollars boven de $66.000, maar is inmiddels weer onder de $65.000 gedoken.


Post Views: 0

Altijd een stap voor blijven? Sluit je aan bij onze Discord-community met meer dan 12.000 leden. Bespreek de laatste crypto-trends en verwachtingen en blijf op de hoogte van alle verdere ontwikkelingen. Doe mee!Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment