Cardano is klaar voor de aankomende strenge Europese regels

Louise de Graaf


De Cardano Foundation heeft onlangs duurzame indicatoren voor het Cardano-netwerk vrijgegeven. Deze indicatoren voldoen aan de komende Markets in Crypto-Assets (MiCA) regelgeving van de Europese Unie.

Dat heeft de foundation in samenwerking met het Crypto Carbon Ratings Institute (CCRI) bewerkstelligd. Deze stap plaatst Cardano zes maanden voor op de regulatieve curve en benadrukt hun toewijding aan energie-efficiëntie en transparantie.

Hacker wil stelen van Cardano-netwerk, maar ziet alles misgaan

Hacker wil stelen van Cardano-netwerk, maar ziet alles misgaan

Cardano helemaal klaar voor MiCa-wetgeving

De nieuwe MiCA-regelgeving, die vanaf juni 2024 van kracht wordt, vereist dat uitgevers van crypto-activa en dienstverleners duurzaamheidsindicatoren openbaar maken. Cardano heeft in samenwerking met CCRI een rapport gepubliceerd.

Deze toont de jaarlijkse elektriciteitsconsumptie, en de koolstofvoetafdruk van het netwerk. Deze informatie moet helpen bij het naleven van de regulerende technische normen van de Europese Autoriteit voor Effecten en Markten (ESMA).

Een belangrijk kenmerk van Cardano’s duurzaamheidsrapport is de nadruk op hun energie-efficiënte consensusprotocol. In tegenstelling tot energie-intensieve proof-of-work netwerken (waar bijvoorbeeld Bitcoin gebruik van maakt), verbruikt Cardano aanzienlijk minder elektriciteit.

Het rapport bevat gedetailleerde gegevens over het jaarlijkse energieverbruik en de marginale stroomvraag per transactie per seconde. Dat zou helpen bij het monitoren en verbeteren van de energie-efficiëntie voor het netwerk achter de cardano (ADA) munt.

Cardano CEO: “bredere adoptie op een duurzame manier”

Het is nog zes maanden voordat de sector de cruciale ESG-vereisten moet implementeren. Volgens Frederik Gregaard, CEO van de Cardano Foundation, zijn de MiCA-conforme duurzaamheidsindicatoren daarvoor essentieel. Dat laat hij weten in gesprek met CoinTelegraph:

“Naarmate de cryptomarkt volwassener wordt en de MiCA-regelgeving volledig van kracht wordt, zullen dergelijke inspanningen cruciaal zijn voor het opbouwen van vertrouwen bij zowel regelgevers, investeerders als gebruikers, waardoor de weg wordt vrijgemaakt voor een bredere adoptie van blockchaintechnologie op een duurzame manier.”

Dit initiatief benadrukt niet alleen de naleving van milieunormen, maar stelt ook een benchmark voor de hele crypto-industrie. Gregaard benadrukt verder dat dit initiatief een demonstratie is van hoe blockchainnetwerken ESG-kwesties kunnen aanpakken.

Hoewel de blockchain Cardano goed voorbereid lijkt te zijn, heeft het de afgelopen weken erg druk met andere zaken. De crypto en zijn ruggengraat kampen de laatste dagen met hackaanvallen. Vrijwel alle hackers hebben gefaald in de pogingen om het netwerk aan te pakken. Mede daarom, en de upgrades die Cardano doet, voorspellen analisten een positieve toekomst voor de prijs van de ADA-coin.


Post Views: 0

Geen belangrijk crypto nieuws meer missen? Volg dan ons spiksplinternieuwe Whatsapp Kanaal. Hier houden we je 7 dagen per week op de hoogte van het belangrijkste crypto nieuws.Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment