comeback Bitcoin miner, opvallende koerscrash en meer

Louise de Graaf


Er is deze week weer een hoop gebeurd in het crypto-landschap. Zo heeft de gigantische Bitcoin (BTC) miner Core Scientific officieel zijn doorstart gemaakt. Echter verliep dit niet geheel zoals gehoopt. Voor crypto exchange OKX was het een week om niet  te vergeten, dankzij een opvallende koersdaling van zijn eigen token. Bovendien lijkt de uitloop bij Grayscale’s bitcoin spot exchange-Traded Fund (ETF) eindelijk af te remmen. In dit overzicht zetten we alles op een rijtje.


Start gratis met crypto 📈: Bitvavo geeft alle Nederlanders vandaag €10 gratis crypto naar keuze 🚀. Meld je vandaag aan 🚀

BTC miner Core Scientific terug van weggeweest

Core Scientific heeft sinds deze week officieel zijn faillissement achter zich gelaten.

Core Scientific was in het verleden de grootste Bitcoin miner ter wereld, maar kon begin vorig jaar zijn hoofd niet boven water houden. In de tussentijd bleef het bedrijf gewoon doorgaan met opereren, maar sinds dinsdag zijn de aandelen weer verhandelbaar op de Nasdaq-beurs.

De terugkeer verliep echter niet geheel zoals men graag had gewild. Het CORZ aandeel kreeg op de eerste handelsdag namelijk flinke tikken te verduren. In totaal daalde het met meer dan 30 procent.

De prijsvolatiliteit zorgt desondanks niet voor zorgen bij het bedrijf. Core Scientific heeft grootse plannen om het aantal mining rigs op te schalen vanaf het huidige niveau van 182 duizend tot 1,1 miljoen stuks in 2027.

Crypto van OKX beurs crasht

Afgelopen dinsdag crashte de prijs van OKB (OKB), de cryptomunt van de grote exchange OKX, met maar liefst 50 procent.

De prijsvolatiliteit leidde tot liquidaties van verschillende marge posities en in slechts drie minuten tijd zakte de koers tot een dieptepunt van 25,10 dollar.

De beurs heeft laten weten bezig te zijn met compensatie voor gebruikers ‘’die verliezen hebben geleden als gevolg van abnormale liquidaties, inclusief gebruikers van flexibele leningen, margehandel en producten voor de handel in meerdere valuta’’.


Bitcoin ETF leegloop remt eindelijk af en biedt hoop voor koers

  • icon-bitcoin

    Bitcoin nieuws

Grayscale’s bitcoin dump

Deze week is de totale uitstroom van crypto-vermogensbeheerder Grayscale boven de 100.000 bitcoins uitgekomen. In totaal is er al meer dan 116 duizend BTC uit het fonds gestroomd. Tegen de huidige BTC koers staat dit gelijk aan ruim 4,8 miljard dollar.

De afgelopen dagen is de uitstroom echter wel wat verminderd. Afgelopen donderdag verliet voor het eerst minder dan 10 duizend bitcoins het fonds.

 


Post Views: 98Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment