Comeback grote bitcoin miner eindigt in teleurstelling

Louise de Graaf


Gisteren schreven we al dat Core Scientific, een grote bitcoin (BTC) miner die in 2022 failliet ging, een succesvolle doorstart heeft gemaakt. Sinds gisteren zijn de CORZ aandelen weer te verhandelen op de Nasdaq, en ook heeft het bedrijf grootse plannen voor groei bekend gemaakt. Maar investeerders zijn niet zo makkelijk overtuigd. Het CORZ aandeel daalde namelijk met meer dan 30 procent op zijn eerste dag terug op de beurs.


Bitcoin staat er slecht voor – wat kunnen we verwachten?

  • icon-bitcoin

    Bitcoin nieuws

CORZ aandeel hard onderuit

Met goede moed verscheen het CORZ aandeel gister weer op de beurs. Na een opening van 5,50 dollar werd het een bloederige dag en het aandeel sloot op 3,42 dollar. Een daling van ruim 37 procent. De pre-marketprijs staat momenteel op 3,67 dollar

Ten tijde van de vorige bullrun was Core Scientific de grootste beursgenoteerde bitcoin miner van Amerika. De bearmarkt kwam echter hard aan en in 2022 vroeg het bedrijf een faillissement aan. Na 13 maanden aan herstructurering is Core Scientific dus weer terug.

Een van de onderdelen van de herstructurering was het omzetten van schulden naar onder andere aandelen in het bedrijf. Door de schulden om te zetten in onder andere aandelen heeft Core Scientific $400 miljoen aan schulden weten kwijt te schelden.

Hoewel de eerste dag op de beurs resulteerde in een bloedbad maakt het bedrijf zich niet al te veel zorgen. Een woordvoerder van Core Scientific zei het volgende hierover:

“Prijsvolatiliteit is geen verrassing. We blijven gefocust op het uitvoeren van ons pragmatische groeiplan om langetermijns waarde voor aandeelhouders te leveren.”

Bitcoin halving op komst

 Nu is het aan de miner om zich voor te bereiden om de aanstaande Bitcoin halving. Deze zal in april dit jaar plaatsvinden. Naar verwachting zal de halving de Bitcoin miningsector flink gaan opschudden. 

Na de halving zullen de kosten voor miners namelijk omhoogschieten. Momenteel liggen de kosten voor miners per geproduceerde bitcoin tussen de $16.800 en $25.000. Na de halving zullen deze kosten tussen de $27.900 en $38.700 komen te liggen. Dit meldt de assetmanager CoinShares. 

Het wordt dus een ware ‘survival of the fittest’, en niet alle bitcoin miners zullen het hoofd boven water kunnen houden. Het wordt hoe dan ook een zeer spannend jaar voor de Bitcoin mining sector.

Post Views: 0Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment