Crypto bullmarkt drijft Coinbase winst nu al ver voorbij heel 2023

Louise de Graaf


Bitcoin (BTC) en de rest van de cryptomarkt verkeren al weken in moeilijkheden. Echter moet niet vergeten worden dat de koersen eerder dit jaar als een raket de lucht in zijn geschoten. De bullmarkt lijkt van start te zijn gegaan, en dit wordt duidelijk weerspiegeld in de financiële resultaten van de grote Amerikaanse cryptobeurs Coinbase. De gigant heeft nu al meer winst binnengesleept dan gedurende heel 2023.


Nederlanders verdienen 135% door met AI op Bitvavo in crypto te handelen

  • icon-walletsexchanges

    Wallets en Exchanges

Coinbase rapporteert goede kwartaalcijfers

Als beursgenoteerd bedrijf is Coinbase verplicht om financiële rapporten in te dienen bij de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC). Gisteren heeft de beurs zijn meest recente kwartaalcijfers gerapporteerd, waaruit blijkt dat het bedrijf het in de eerste maanden van het jaar beter heeft gepresteerd dan verwacht.

De omzet is het afgelopen kwartaal met maar liefst 72 procent gestegen tot een totaal van $1,588 miljard. Vergeleken met de resultaten van een jaar eerder is de omzet zelfs met ruim 115 procent toegenomen.

Er werd een nettowinst van $1,176 miljard behaald, wat meer dan 330 procent hoger ligt dan de $273 miljoen winst van het laatste kwartaal van vorig jaar. Gedurende het eerste kwartaal van 2023 rapporteerde Coinbase nog een nettoverlies van $79 miljoen, wat een enorm contrast is met de meest recente resultaten.

Opmerkelijk is dat de recente nettowinst flink hoger uit is gekomen dan de gehele winst over 2023. Vorig jaar kwam de totale nettowinst namelijk binnen op ‘slechts’ 95 miljoen.

In het algemeen zag Coinbase een stijging in transactieomzet van zowel particuliere als institutionele klanten, met een totaal van $1,08 miljard in het kwartaal. De omzet uit transacties door institutionele klanten nam met 113 procent toe tot 85 miljoen dollar vergeleken met het vorige kwartaal.

Heropleving bitcoin en cryptomarkt de oorzaak

Het mag duidelijk zijn dat Coinbase het afgelopen kwartaal enorm heeft geprofiteerd van het euforische sentiment op de cryptomarkt. De bitcoin koers heeft met name in februari en de eerste weken van maart een indrukwekkende rally doorgemaakt, grotendeels te wijten aan de succeslancering van zijn spot Exchange-Traded Funds (ETF’s) in de Verenigde Staten.

Halverwege maart bereikte bitcoin zelfs een nieuwe all-time high van bijna $74.000. Nog nooit eerder werd al voor de Bitcoin halving een nieuw prijsrecord gevestigd. Inmiddels bevindt de koers zich al weken in een neerwaartse trend. Deze week dook de koers voor het eerst sinds februari zelfs onder de $57.000.


Post Views: 0Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment