Crypto en AI besproken op World Economic Forum event

Louise de Graaf


Aan het begin van elk jaar houdt het World Economic Forum (WEF) een conferentie in het Zwitserse Davos. Elk jaar heeft deze vijfdaagse conferentie een thema, en die van dit jaar is onder meer gericht op twee grote trends van 2023: crypto en artificial intelligence (AI).


šŸŽ Begin het nieuwe jaar goed: ā‚¬10,- gratis crypto naar keuze

AI belangrijk onderwerp op WEF conferentie

Het World Economic Forum probeert naar eigen zeggen de publieke en private sector bij elkaar te brengen. Daarom gaan niet alleen bedrijven naar de conferentie, maar ook overheden. Zo gaat een delegatie van het Nederlandse kabinet ook naar het Zwitserse stadje.

Het hoofdthema van dit jaar is het ā€˜herbouwen van vertrouwenā€™. Dit is weer opgedeeld in vier losse themaā€™s; veiligheid en samenwerking in een verdeelde wereld, (economische) groei en banen, het klimaat en kunstmatige intelligentie. Laatstgenoemde was vorig jaar bron van enorme hype.

Zo werd vorig jaar OpenAIā€™s ChatGPT gemeengoed. Eind vorig jaar ging het nieuws dat OpenAI hoopt 100 miljard dollar waard te worden. Op de top bespreken overheden en bedrijven hoe AI gereguleerd moet worden en hoe de sector andere technologieĆ«n zal omarmen. Verder zal een panel dieper ingaan op de vraag of AI de toekomst inderdaad gelijkwaardiger zal maken, of juist niet.

Crypto en blockchain

Ook crypto en blockchain zijn belangrijke onderwerpen. Op dinsdag volgt een gesprek over het ā€˜tokenizenā€™ van traditionele activa. Bekende gasten zijn Denelle Dixon, CEO van de Stellar Development Foundation en Jeremy Allaire van stablecoin-uitgever Circle.

Ook Lieve Mostrey, CEO van het enorme Europese clearinghouse Euroclear, is van de partij. Activa op de blockchain zetten ligt nu dus ook in het vizier van traditionele finance-giganten.

Een tweede gesprek getiteld ā€˜finnovationā€™ zal gaan over algemene ontwikkelingen in de financiĆ«le wereld. Afrika zal bijvoorbeeld een belangrijk onderwerp zijn. Dankzij het digitale tijdperk wordt de financiĆ«le wereld ook in Afrika actiever. Ook AI komt opnieuw aan bod.

Post Views: 11Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment