‘Crypto koning’ eist mildere straf en promoot Solana aan bewakers

Louise de Graaf


Sam ‘SBF’ Bankman-Fried, de voormalige CEO van de ingestorte FTX cryptobeurs, werd vorig jaar veroordeeld voor onder andere fraude.

Volgende maand vindt zijn strafbepaling plaats en zijn straf kan oplopen tot maar liefst 110 jaar. Zo lang wil de gevallen ‘crypto koning’ echter niet de gevangenis in.


Nóg een crypto-project lanceert eigen smartphone

  • icon-altcoins

    Altcoin nieuws

Gevangenisstraf van 100 jaar voor ‘Crypto Koning’ is “barbaars”

De advocaten van SBF hebben daarom een verzoek ingediend bij de rechtbank voor een forse strafverlaging. Zij pleiten dat de veroordeelde SBF slechts 63 tot 68 maanden de gevangenis in mag.

Dat komt overeen met een gevangenisstraf van 5,25 tot 6,5 jaar en dat is een behoorlijk stuk lager dan de potentiële 110 jaar die opgelegd kan worden.

SBF werd vorige zomer schuldig bevonden aan twee aanklachten van elektronische fraude, twee aanklachten van samenzwering tot elektronische fraude, één aanklacht van effectenfraude, één aanklacht van samenzwering tot grondstoffenfraude en één aanklacht van samenzwering tot witwassen van geld.

Op 28 maart vindt zijn strafoplegging plaats. De verwachting is dat de aanklagers hun strafeis bekend zullen maken tegen 15 maart.

Een eerder rapport beval een gevangenisstraf van 100 jaar aan, maar dat vinden de advocaten van SBF “grotesk” en “barbaars.” De advocaten zeggen:

“Sam is een 31-jarige, voor het eerst veroordeelde, niet-gewelddadige dader, die samen met ten minste vier andere schuldigen betrokken was in een zaak waarbij de slachtoffers in staat zijn om – en altijd in staat waren om – volledig schadeloos gesteld te worden.”

Sam Bankman-Fried adviseert bewakers om in solana te investeren

Ondertussen komt nog een merkwaardig verhaal naar buiten over SBF. Volgens de New York Times (NYT) biedt SBF ondertussen investeringsadvies aan gevangenisbewakers.

Volgens de NYT adviseert hij de bewakers om in solana (SOL) te investeren. SBF en FTX hebben een lange geschiedenis met het Solana netwerk.

De SOL koers was een van de hardste stijgers in de vorige bull-markt van 2021. Dat kwam doordat FTX toen groots investeerde in SOL.

Toen FTX echter ten onder ging, kreeg SOL ook een van de zwaarste klappen te verduren in de bear-markt van 2022. Dat bood ruimte aan de koers om in de afgelopen maanden een sterk herstel te maken en dat deed SOL ook. SOL is sinds oktober met maar liefst 500% gestegen.


Post Views: 93Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment