Crypto markt getuige van stablecoin opmars, hoogste niveau sinds 2022

Louise de Graaf


De gehele crypto markt kleurt groen en dat is allemaal te danken aan bitcoin (BTC) die steeds dichterbij zijn all-time high (ATH) komt. Door het positieve sentiment zien ook stablecoins aanzienlijke aandacht. De totale marktwaarde ervan is zelfs gestegen tot bijna 140 miljard dollar volgens data van DeFiLlama, het hoogste niveau in meer dan een jaar tijd.

Crypto stablecoins in de lift

Op het moment hebben stablecoins de hoogste marktwaarde bereikt sinds eind 2022. De ontwikkeling is positief te noemen. Een snelle groei in de marktkapitalisatie van stablecoins duidt namelijk op vers geld dat de digitale activa markt betreedt.

Stablecoins spelen een cruciale rol in de cryptomarkt door als brug te fungeren tussen traditioneel (fiat) geld en blockchain gebaseerde markten, en bieden liquiditeit voor handel en leningen.

Met name de stablecoin USDC, dat wordt uitgegeven door Circle en de crypto exchange Coinbase, en USDT, uitgegeven door Tether, zagen een forse stijging.

USDC heeft meer dan 2,5 miljard dollar toegevoegd aan zijn marktkapitalisatie in de afgelopen maand, waarmee het de groei van USDT in dezelfde periode overtrof. USDT bereikte alsnog een nieuwe recordhoogte van 98 miljard dollar aan marktkapitalisatie.

Met de ontwikkelingen pakt USDC geleidelijk marktaandeel terug en breidt het zijn aanwezigheid uit, niet alleen in de Verenigde Staten maar ook op wereldwijde markten. Het marktaandeel van USDC in de afwikkeling van derivaten- en spot transacties op wereldwijde gecentraliseerde exchanges is gestegen naar bijna 4 procent van minder dan 1 procent medio 2023.

ETFs als katalysator

De recente rally van bitcoin, voornamelijk aangedreven door sterke vraag vanuit de VS, heeft sterk bijgedragen aan de heropleving van USDC. Het heeft onder andere te maken met de bitcoin spot Exchange-Traded Funds (ETF’s) in Amerika, waarbij velen Coinbase gebruiken voor BTC afwikkelingen en daarvoor de stablecoin van het platform gebruikte, USDC.

USDC ondersteuning beëindigd op Tron netwerk

Circle kondigde recentelijk aan dat het de activiteiten van USDC op het Tron (TRX) netwerk zal staken. Deze wijziging, die per direct van kracht is, betekent dat er geen nieuwe USDC tokens meer gecreëerd zullen worden op het Tron netwerk.

Circle plant een volledige beëindiging van de ondersteuning in februari 2025, waarna transacties of opnames van de stablecoin op Tron niet langer mogelijk zullen zijn.

Tijdelijk tot 40 euro gratis crypto cadeau

Ben je klaar om je te verdiepen in de wereld van crypto en speel je met het idee om Bitcoin of een andere crypto te kopen? Wij hebben de handen ineengeslagen met Bybit powered by SATOS, de exchange met het meest uitgebreide aanbod van crypto in Nederland, om onze lezers een exclusieve aanbieding te doen.

Registreer je bij Bybit powered by SATOS via onderstaande knop en krijg als welkomstgeschenk tot 40 euro in de crypto van jouw keuze helemaal gratis.

Pak tot 40 euro gratis


Post Views: 136Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment