Crypto Radar: Bitcoin beweegt zijwaarts

Louise de Graaf


De bitcoin (BTC) koers beweegt na een mooie stijging nu al een paar dagen zijwaarts. Dat wil echter niet zeggen dat er verder niets gebeurt in de cryptomarkt. Onder meer chainlink (LINK) beleeft een fenomenale 24 uur. En mogelijk dat er zelfs nog meer in de brandstoftank voor deze altcoin zit.


📈 Nederlanders op Bitvavo of Bybit slaan jackpot: 135% in 6 maanden door Nederlandse AI-trading start-up 🚀

Blik op de crypto markt

De totale marktkapitalisatie, de waarde van alle cryptocurrencies bij elkaar, is vandaag met 0,8% geestegen tot $2,53 biljoen in de afgelopen 24 uur.

Bitcoin is momenteel te koop voor een prijs van €61.041 op de Nederlandse crypto exchange Bitvavo. Over de afgelopen 24 uur is dat een stijging van 1%. Op de in Dubai gesitueerde exchange Bybit powered by SATOS komt de prijs daarmee uit op precies $66.316.

De hardste stijgers, waaronder LINK

De hardste stijgers uit de top 50 grootste cryptocurrencies zijn alsvolgt:

  • Chainlink (LINK) is met 17,4% tot $16,13
  • Arweave (AR) is met 11,3% gestegen tot $48,67
  • Optimism (OP) is met 9% gestegen tot $2,59
  • Avalanche (AVAX) is met 7,5% gestegen tot $36,81
  • Arbitrum (ARB) is met 6,4% gestegen tot $1,0

Opmerkelijk is uiteraard LINK. Volgens onze analisten van Crypto Insiders ziet het er erg goed uit voor de koers van LINK. Wel is de verwachting dat er een kleine terugtest gaat komen, voordat we ons op kunnen gaam maken voor een verdere weg omhoog:

“LINK heeft erg veel kracht gekregen over de afgelopen dagen en is hierdoor hard gestegen. Beide vorige pieken, die van 6 mei en 22 april boden zelfs weinig weerstand. Nu willen we het liefst zien dat LINK rond de $15 steun kan vinden en zo een solide basis te maken voordat we verder omhoog gaan,” aldus Wessel Kersting van Crypto Insiders.

Crypto Radar: bitcoin stijgt hard, markt kleurt donkergroen

Crypto Radar: bitcoin stijgt hard, markt kleurt donkergroen

De hardste daler is Bittensor

Wat betreft dalers vandaag in de top 50 kunnen we kort zijn, want er staat maar een enkele altcoin in het rood over de afgelopen 24 uur, en dat is Bittensor (TAO). En ook deze daling is eigenlijk niets om over naar huis te schrijven. De koers van TAO staat namelijk met een luttele 0,1% onder water.

Het laat zien dat vandaag een bijzonder goede dag is geweest voor altcoins. Dat zien we uiteraard vaker op het moment dat de BTC koers zijwaarts beweegt.

10 euro gratis crypto naar keuze

Ben je op zoek naar een betrouwbare partij om crypto zoals bitcoin of ethereum te kopen? In samenwerking met Crypto Insiders geeft het Nederlandse handelsplatform Bitvavo 10 euro gratis aan nieuwe gebruikers.

Pak €10,- gratis!


Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in mei gratis crypto

Het belangrijkste crypto nieuws van de afgelopen dag

Het belangrijkste nieuws vandaag heeft te maken met de in Nederland veroordeelde Tornado Cash ontwikkelaar. In de rechtbank kreeg hij een forse celstraf als vonnis te horen van de rechter voor zijn rol bij het witwassen van een grote hoeveelheid geld door middel van de crypto-mixer Tornado Cash.

De Russische Alexey Pertsev, die woonachtig is in Nederland, heeft besloten om in reactie op de uitspraak direct in hoger beroep gegaan. Het verhaal krijgt dus nog een staartje.


Post Views: 0

De markt een stapje voor blijven? Join onze bruisende Discord-community met meer dan 12.000 leden! Hier kun je eenvoudig discussiëren over de laatste crypto-trends en verwachtingen.Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment