Crypto Radar: Bitcoin in een steeds dieper dal

Louise de Graaf


De bitcoin (BTC) koers is opnieuw verder weggezakt vandaag. Op het moment van schrijven staat de koning der crypto met 2% onder water en heeft zelfs de $65.000 weer aangetikt. Het lijkt erop dat we nog langer op nieuwe all-time highs moeten wachten, want de richting is voorlopig toch echt naar beneden. Ook altcoins krijgen vandaag weer rake klappen.


🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze

Blik op de crypto markt

De totale marktkapitalisatie, de waarde van alle cryptocurrencies bij elkaar, is vandaag met 2,2% gedaald tot $2,50 biljoen in de afgelopen 24 uur.

Bitcoin is momenteel te koop voor een prijs van €61.034 op de Nederlandse crypto exchange Bitvavo. Over de afgelopen 24 uur is dat een daling van 2,07%. Op de in Dubai gesitueerde exchange Bybit powered by SATOS komt de prijs daarmee uit op $65.427.

De hardste stijgers, waaronder XRP

De hardste stijgers uit de top 100 grootste cryptocurrencies zijn als volgt:

  • XRP (XRP) is met 4,0% gestegen tot $0.5092.
  • TRON (TRX) is met 1,5% gestegen tot $0.1171.
  • Lido DAO (LDO) is met 1,1% gestegen tot $2.12.

Vooral XRP springt eruit. Terwijl bijna de hele markt in het rood staat, dit zijn namelijk de enige stijgers uit de top 100, weer XRP toch met een nette 4% gestegen. Op het moment van schrijven is de koers zelfs bezig om nog verder te stijgen.

Crypto Radar: Bloed op de cryptomuur en bitcoin zakt steeds verder weg

Crypto Radar: Bloed op de cryptomuur en bitcoin zakt steeds verder weg

De hardste dalers, waaronder NOT

De grootste dalers uit de top 100 grootste cryptocurrencies zijn als volgt:

  • ZKsync (ZK) is met 20,9% gedaald tot $0.2475.
  • Brett (BRETT) is met 11,4% gedaald tot $0.1421.
  • Starknet (STRK) is met 11,2% gedaald tot $0.8382.
  • Injective (INJ) is met 11,1% gedaald tot $22.27.
  • Fetch.ai (FET) is met 9,7% gedaald tot $1.31.
  • Notcoin (NOT) is met 10,5% gedaald tot $0.01805.

Vooral ZKsync gaat flink onderuit. De koers van ZK is vandaag met 20,9% gedaald, wat een aanzienlijke daling is. Ook memecoin Brett en Starknet hebben aanzienlijke verliezen geleden, maar de meest opvallende naam is Notcoin, omdat deze coin de laatste tijd juist erg goede zaken doet.

10 euro gratis crypto naar keuze

Ben je op zoek naar een betrouwbare partij om crypto zoals bitcoin of ethereum te kopen? In samenwerking met Crypto Insiders geeft het Nederlandse handelsplatform Bitvavo 10 euro gratis aan nieuwe gebruikers.

Pak €10,- gratis!


Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in mei gratis crypto

Het belangrijkste crypto nieuws van de afgelopen dag

Het belangrijkste nieuws van vandaag heeft te maken met de recente crash in de cryptomarkt, waarbij de waarde van bitcoin significant is gedaald. Deze volatiliteit heeft geleid tot het verdampen van maar liefst $200 miljoen van handelaren door liquidaties. De waarde van Bitcoin daalde voor het eerst in een maand naar $65.000, terwijl deze eerder in de week nog boven de $70.000 stond.

Deze schommelingen werden beïnvloed door onverwacht lagere inflatiecijfers uit de Verenigde Staten. Daarnaast hebben ook veel altcoins te maken gehad met prijsdalingen, hoewel enkele zoals Solana (SOL) en Ripple (XRP) tekenen van herstel vertonen.


Post Views: 0

Elke dag iets nieuws in de wereld van crypto! Blijf 7 dagen per week op de hoogte door ons te volgen op Instagram.

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment