Crypto radar: Bitcoin zakt onder de $70.000

Louise de Graaf


Gisteren leek het erop dat de bitcoin (BTC) koers bezig was aan nieuwe etappe omhoog, maar vandaag ziet het er een stuk minder rooskleurig uit. Bitcoin is weer onder de $70.000 gezakt en heeft eigenlijk de hele cryptomarkt met zich mee naar beneden getrokken.


Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in april gratis crypto

Blik op de crypto markt

De totale marktkapitalisatie, de waarde van alle cryptocurrencies bij elkaar, is vandaag met 3,4% gedaald tot $2,72 biljoen in de afgelopen 24 uur, wat de stijging van gisteren weer zo goed als volledig heeft weggepoetst.

Bitcoin is momenteel te koop voor een prijs van €63.733 op de Nederlandse crypto exchange Bitvavo. Over de afgelopen 24 uur is dat een daling van 3,49%. Op de in Dubai gesitueerde exchange Bybit powered by SATOS komt de prijs daarmee uit op $69.158.

De hardste stijgers, waaronder TON

Toncoin (TON), Fantom (FTM) en Thata Network (THETA) zijn vandaag de hardst gestegen cryptocurrencies uit de top.

  • TON is met 12,3% gestegen tot $6,62
  • FTM is met 3,9% gestegen tot $0,974
  • THETA is met 3,2% gestegen tot $2,90

Vooral TON weet ondanks de rode markt toch een mooie stijging neer te zetten. Daar zitten mogelijk een aantal belangrijke redenen achter. Helaas zijn dit wel zo’n beetje alle stijgers vandaag. In totaal staan er op dit moment slechts vijf altcoins in de top 50 in het groen.


Bitcoin koers sluit week bemoedigend af, markt nog onzeker

  • icon-marktupdates

    Marktupdates

De hardste dalers, waaronder WIF en PEPE

Dogwifhat (WIF), Pepe (PEPE) en Internet Computer (ICP) zijn de hardste dalers van de afgelopen 24 uur in de top 50. Deze 3 altcoins zijn respectievelijk met 9,9%, 7,8% en 7,4% gedaald.

Wederom staan er meerdere memecoins in de top 3 van hardste dalers. Waar het een paar weken geleden nog bol stond van de astronomische stijgingen voor deze coins, zijn nu dalingen hetgeen we het meest zien op de markt. Dat wil uiteraard niet zeggen dat het klaar is met de memecoin-manie.

10 euro gratis crypto naar keuze

Ben je op zoek naar een betrouwbare partij om crypto zoals bitcoin of ethereum te kopen? In samenwerking met Crypto Insiders geeft het Nederlandse handelsplatform Bitvavo 20 euro gratis aan nieuwe gebruikers.

Pak €10,- gratis!


🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform

  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Het belangrijkste crypto nieuws van de afgelopen dag

Het belangrijkste nieuws vandaag heeft te maken met Bitcoin ETF’s. Vandaag zagen we namelijk een van de slechtste dagen voor deze producten sinds hun lancering eerder dit jaar. Volgens gegevens zou er namelijk $223 miljoen uit Bitcoin ETF’s zijn gestroomd in 24 uur tijd.

Dat heeft mogelijk ook bijgedragen aan het feit dat bitcoin zelf nu een forse stap terug moet doen. Bitcoin ETF’s wankelen al een tijdje en totdat de instroom naar ETF’s weer echt op gang komt, lijkt een verdere stijging voor de BTC koers ook een hels karwei te worden.


Post Views: 63Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment