Crypto staat op exploderen en doet het beter dan het internet, zegt bank

Louise de Graaf


De afgelopen dagen is de cryptowereld grotendeels rood gekleurd en dit onderwerp komt vaak voor in het nieuws. Ondanks de dalingen blijkt uit een rapport dat er enorm veel geld richting de crypto-industrie stroomt. Een investeringsbank legt uit waarom dit ervoor zorgt dat crypto op het punt staat om te exploderen.

Crypto-schok op EK: tokens van fans crashen 4x harder dan bitcoin

Crypto-schok op EK: tokens van fans crashen 4x harder dan bitcoin

750 miljard toegevoegd aan cryptomarkt

Uit een kwartaalrapport van Architect Partners, een investeringsbank, verkeert de crypto-industrie in een veel betere positie dan twee jaar geleden. Vorige week publiceerde de Architect Partners het rapport en het liet ook zien dat de waarde van crypto enorm gestegen was.

De waarde van de gehele markt steeg met maar  liefst $750 miljard in het eerste halfjaar van 2024. De groei werd aangestuurd door een stijging in de waarde van de koersen.

Daarnaast werd er in 2024 de succesvolle spot exchange traded funds (ETF’s) voor bitcoin (BTC) gelanceerd. Dit leverde meer dan $15 miljard op en daarbij stegen de aandelen van beursgenoteerde cryptobedrijven ook. De waarde van beursgenoteerde cryptobedrijven steeg in het totaal met $11 miljard.

Vergelijking crypto en internet

Het rapport vergelijkt ook de opkomst van crypto met het internet. Beide innovaties hebben ervoor gezorgd dat markten en sectoren enorm veranderd zijn.

Het rapport laat zien dat crypto veel sneller herstelt van een zogenoemde bearmarket. Dit is een periode waarin de prijzen van in financiele markten flink dalen en er angst heerst onder de investeerders.

Het internet liet in 2000 zien dat het veel langer moest herstellen van de internetzeepbel. Vanaf 1995 tot aan 2000 waren investeringen op internetbedrijven enorm populair, wat leidde tot opgeblazen aandelenkoersen. In 2000 kwam er een dramatische ineenstorting van de aandelen van internetbedrijven.


🚀 Alle Nederlanders krijgen 750.000 PEPE gratis van Nederlands platform

  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Toekomst van crypto

De investeringsbank is van mening dat crypto al beter presteert dan het internet:

“Ironisch genoeg is crypto het stiefkind van het internet, maar presteert het nu beter dan zijn voorganger. Ook overtreft het de waarde van internet in hetzelfde deel van hun respectievelijke levenscyclus.”

De investeringsbank zegt dat het vertrouwen en momentum terug in de markt zijn en de crypto bearmarket achter de rug is. Professionaliteit, risicomanagement, ethisch gedrag en ‘het goed doen’ worden volgens Architect Partners de fundamentele principes van crypto.


Post Views: 0

Elke dag iets nieuws in de wereld van crypto! Blijf 7 dagen per week op de hoogte door ons te volgen op Instagram.

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment