Crypto steeds populairder onder de ‘normale mens’

Louise de Graaf


Foto: T. Schneider/Shutterstock

In een rapport van Canaccord Genuity kwam naar voren dat de mainstream adoptie van cryptocurrencies de afgelopen maanden flink is toegenomen. Canaccord Genuity put hier vertrouwen uit en heeft daarom zijn koersdoel voor het bedrijf Galaxy Digital flink verhoogd. Het gaat goed met de verspreiding van crypto. In een interessant artikel wordt uitgelegd hoe Canaccord hier de vruchten van zou kunnen plukken.


Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in mei gratis crypto

Crypto wordt mainstream

Galaxy Digital, GLXY in het kort, is een bedrijf onder leiding van Mike Novogratz dat wereldwijd financiële diensten verleent en ook veel met crypto doet. Volgens het rapport van adviesbureau Canaccord is GLXY goed gepositioneerd om te profiteren van de hype rondom crypto. Volgens het rapport is er namelijk een duidelijke verschuiving te zien waarin het mainstream publiek steeds meer in aanraking komt met en gebruik maakt van crypto. 

De prijs van bitcoin (BTC) en andere digitale valuta’s blijft stijgen, wat een goed teken is voor bedrijven als Galaxy Digital. Ook heeft de Amerikaanse SEC (Securities and Exchange Commission) recentelijk acht Ethereum spot exchange-traded funds (ETF’s) goedgekeurd. Dit is wederom een goed teken voor GLXY.

Goed voor de cryptomarkt

Canaccord verwacht dat de aandelen van GLXY nog hoger zullen stijgen dan ze voorheen dachten. Het koersdoel is van 17 dollar naar 23 dollar gegaan, een stijging van 35.29%. Het koopadvies blijft gehandhaafd, wat betekent dat beleggers nog steeds worden aangeraden de aandelen te kopen. Doordat Galaxy Digital zo nauw verbonden is met de bredere cryptomarkt, betekent dit feitelijk dat Canaccord de toekomst voor crypto positief inziet. 

Met digitale assets die dicht bij hun all-time highs staan, enige doorbraak op het regulatoire front, goed zakelijk functioneren van GLXY en een herwaardering gebaseerd op een sum-of-the-parts (SOTP) waardering, verhogen we ons koersdoel.

Bitcoin kan volgende week nieuw prijsrecord bereiken, zegt onderzoeker

Bitcoin kan volgende week nieuw prijsrecord bereiken, zegt onderzoeker

ETF-markt en andere voordelen

Galaxy Digital komt niet zomaar aan de sterke positie in de ETF-markt. Dankzij partnerships met prominente spelers als Inveco, DWS en Itau wordt de marktpositie van Galaxy constant versterkt. Mike Novogratz, CEO van Galaxy Digital, kwam recentelijk nog in het nieuws. Hij zorgde voor ophef na voorspellingen over de prijs van bitcoins. Ook heeft hij gezegd te denken dat de cryptomarkt zich in een ‘consolidatiefase’ bevindt.


Post Views: 0

Geen belangrijk crypto nieuws meer missen? Volg dan ons spiksplinternieuwe Whatsapp Kanaal. Hier houden we je 7 dagen per week op de hoogte van het belangrijkste crypto nieuws.Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment