Crypto topmannen voorspellen de markt in 2024

Louise de Graaf


De crypto wereld maakt zich klaar voor een volledige heropleving in 2024. Vooraanstaande influencers in de sector hebben hun prognoses voor het komende jaar gedeeld. Het belooft een fascinerende periode te worden met opmerkelijke trends.


Meme crypto schieten met +50% omhoog na positief nieuws Avalanche

  • icon-altcoins

    Altcoin nieuws

Regelgeving neemt een grote sprong voorwaarts

Julian Sawyer, CEO van institutionele cryptobeheerder Zodia Custody, voorspelt dat stablecoins in het komende jaar een echte digitale valuta zullen worden. Daarmee denk hij dat het niet langer slechts een afwikkelingsinstrument of een toegangspoort tot en vanaf cryptomunten zal zijn.

Regelgevende ontwikkelingen spelen hierbij een cruciale rol, waaronder het voornemen van de Britse regering om stablecoins volgend jaar als een wettig betaalmiddel te erkennen. De MiCA-wetgeving van de Europese Unie stelt strikte nalevingsregels vast, wat het vertrouwen van investeerders zal vergroten en de acceptatie van stablecoins zal bevorderen.

Andrew Whitworth, beleidsdirecteur EMEA bij Ripple, wijst op de significante mijlpalen die in 2023 zijn bereikt op het gebied van regelgeving in Europa en het Midden-Oosten. In 2024 zal de focus liggen op het afronden en implementeren van deze regelgeving.

“We hopen dat 2024 een nieuwe ‘crypto lente’ zal brengen, met regelgevende vooruitgang, gebaseerd op samenwerking in de particuliere sector en nieuwe verbindingen tussen academie, publieke en private sectoren.”

Bitcoin halving & spot ETF

“De goedkeuring van meerdere Bitcoin ETF’s zal de markt opwekken, mogelijk zonder de onmiddellijke impact waar sommigen op hopen. Bovendien zullen factoren zoals de halvering van bitcoin (BTC) in april 2024 en een groeiende erkenning van het potentieel van crypto door institutionele investeerders de markt verder stimuleren.” Aldus XBTO Global-CEO Philippe Bekhazi.

Samantha Yap, CEO van Yap Global, spreekt van het herstel van crypto in 2023. Daarmee zou de basis zijn gelegd voor de volgende bull run.

“Terwijl de industrie nog steeds te maken had met de ineenstorting van FTX, veegde het einde van het proces van Sam Bankman-Fried het bord schoon en verschoof het de aandacht naar de bouwers.”

Post Views: 0Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment