Crypto update: groene kerst voor altcoins

Louise de Graaf


Bitcoin (BTC) doet, net zoals de afgelopen paar dagen, weinig op deze Eerste Kerstdag. Als we kijken naar altcoins ziet het er echter een stuk spectaculairder uit. Verschillende altcoins staan met dubbele cijfers in de plus en de hele markt kleurt behoorlijk groen.


Kerstcadeau 🎉: Bitvavo viert kerst en geeft onze lezers gratis BTC, XRP of een andere crypto 🚀

Blik op de markt

De totale marktkapitalisatie van de crypto markt is de afgelopen 24 uur met 0,22% gestegen tot 1,69 biljoen dollar. Er is voor 73,48 miljard dollar aan crypto verhandeld de afgelopen dag. Dit betreft een stijging van maar liefst 24% ten opzichte van een dag eerder.

Bitcoin is de afgelopen 24 uur met 0,23% gedaald tot een huidige prijs van 43.650 dollar. Bitcoin staat dus in het rood, maar het is wel zo’n minimale daling dat er eigenlijk gesteld kan worden dat er nagenoeg niets is veranderd de afgelopen 24 uur. De afgelopen 7 dagen staat de BTC koers wel met een nette 5,6% in de plus.

Hardste crypto stijgers

Ondanks dat het op veel plekken in de wereld kerst is, is er volop leven te bekennen op de crypto markten. Binnen de top 50 grootste cryptocurrencies zijn er behoorlijk wat uitschieters op te merken.

Zo is ORDI (ORDI) met maar liefst 36,9% omhoog geschoten vandaag. De afgelopen 7 dagen staat de munt zelfs met bijna 50% in het groen. Een gigantische stijging die investeerders in ORDI als een extra kerstcadeau gezien zal worden.

Op de tweede plek van hardste stijgers staat SATS (1000SATS). Deze munt is met tenminste 24% gestegen vandaag en op de derde plek staat het bekende crypto-spel Axie Infinity (AXS). AXS staat vandaag met een indrukwekkende 20% in het groen.

Dit waren de drie hardste stijgers van vandaag, maar eigenlijk staat bijna elke altcoin er enorm goed voor vandaag.


Kerstcadeautje 🎁 PostNL’s laatste Crypto Stamp 2 nog beperkt beschikbaar voor €9,25

Hardste crypto dalers

Qua dalers zijn er daarom vandaag ook weinig echte uitschieters. THORChain (RUNE) staat vandaag aan kop als hardste daler met 6,12% in het rood. Op de tweede plek staat de native token van DEX PancakeSwap (CAKE). Deze token is vandaag 3,98% gezakt. Als laatste zien we WOO Network (WOO), dat met 2,95% is gezakt.

Investeerders die zich geregeld op de altcoin markt begeven zullen in de gaten hebben dat dit behoorlijk beperkte dalingen zijn. Dit heeft alles te maken met het feit dat richting van de altcoin-markt vandaag duidelijk naar boven is.


🚀 Gratis crypto: Nederlandse broker maakt lezers van Crypto Insiders vandaag SHIB miljonair; pak jouw gratis 1.500.000 SHIB

  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Bitvavo geeft 20 euro gratis crypto

Ben je op zoek naar een betrouwbare partij om crypto zoals bitcoin of ethereum (ETH) te kopen? In samenwerking met Crypto Insiders geeft het Nederlandse handelsplatform Bitvavo alleen deze maand 20 euro gratis aan nieuwe gebruikers die minimaal 10 euro op het platform storten. Maak via deze link een account aan bij Bitvavo en ontvang 20 euro gratis, én handel de eerste 10.000 euro zonder transactiekosten.

Het belangrijkste crypto nieuws van vandaag

Het belangrijkste crypto nieuws van vandaag heeft te maken met een grote trend die duidelijk zichtbaar is. De crypto markt is weer helemaal opgeleefd de afgelopen paar maanden en dat betekent dat investeerders die gedurende de bearmarkt hebben vastgehouden of zelfs hebben bijgekocht, nu beloond worden. Het aantal bitcoin miljonairs stijgt tot historische hoogtes, met een belangrijke mijlpaal zelfs in het verschiet.

Post Views: 811Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment