Cryptohackers misbruiker 50 cent’s X-account

Louise de Graaf

Opnieuw een scam met een memecoin. Ditmaal was het X-account van een Amerikaanse rapper betrokken in de scam, waarmee een specifieke memecoin werd gepromoot. De schade: 300 miljoen dollar verlies voor onschuldige investeerders.

Crypto detective wint $150.000 voor onthulling Trump token maker

Nieuwe memecoin GUNIT

De Amerikaanse rapper Curtis James Jackson III, beter bekend onder de artiestennaam “50 Cent”, heeft aan zijn volgelingen op het social media platform Instagram laten weten dat hackers gebruik zouden hebben gemaakt van zijn X-account voor oplichtingspraktijken met een memecoin.

De kwaadwillende ontwikkelaars creëerden een nieuwe memecoin, genaamd GUNIT (GUNIT). Vervolgens gebruikte zij de volgers van de rapper om de prijs van de coin verder te laten stijgen. Uiteindelijk crashte de koers weer volledig omlaag.

X-account gehackt voor promotie doeleinde

Op 21 juni liet 50 Cent via zijn Instagram-account weten dat zijn X-account en website zouden zijn gehackt. Aan zijn 32,8 miljoen volgens liet hij ook weten dat er grote bedragen uit de memecoin zijn getrokken, nadat nietsvermoedende investeerders hun geld in de munt hadden gestoken.

“Twitter heeft snel gewerkt om mijn account te vergrendelen. Degene die dit heeft gedaan, heeft 300 miljoen dollar verdiend in 30 minuten.”, vulde de rapper op Instagram aan.

De rapper vulde even later aan dat hij geen associaties heeft met cryptocurrencies. Daarnaast plaatste 50 Cent een drietal foto’s waarop berichten vanuit de crypto community te zien waren.

De crypto nieuwswebsite Cointelegraph heeft via de website Dex Screener onderzoek gedaan naar de data van de memecoin. Hieruit bleek dat er meerdere wallets grote hoeveelheden coins hadden verkocht. Zo waren vier wallets verantwoordelijk voor een transactie van 100.000 dollar aan coins, kort nadat deze werd gepromoot.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 750.000 PEPE gratis van Nederlands platform

• Advertentie
  • Anycoin Direct

Scams memecoins beroemdheden neemt toe

Het aantal scams met memecoins van beroemdheden neemt de laatste tijd flink toe. Sommige beroemdheden stappen daadwerkelijk in de memecoin markt, om zo een tweede leven te geven aan hun bekendheid status. Andere beroemdheden kiezen er niet voor, maar krijgen te maken met oplichters die zich voordoen als de artiest.

Vooral op het social media platform X, krijgen gebruikers veel te maken met crypto scams. Accounts worden vaker gehackt en tegenwoordig is het erg eenvoudig om een blauw vinkje naast je naam te krijgen. Dit duidde in het verleden om een geverifieerd persoon en werd enkel gebruikt voor beroemdheden of bedrijven. Hierdoor konden gebruikers snel zien wat echt was en wat niet.

Post Views: 0

Altijd een stap voor blijven? Sluit je aan bij onze Discord-community met meer dan 12.000 leden. Bespreek de laatste crypto-trends en verwachtingen en blijf op de hoogte van alle verdere ontwikkelingen. Doe mee!

Lees ook deze artikelen