Cryptomarkt wacht in spanning, ethereum ETF’s voor eind juli?

Louise de Graaf


Na de goedkeuring vanuit de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC), is het weer wat stiller omtrent de ethereum beursfondsen.


🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze

Een ethereum ETF voor het einde van juli

Voorlopig is het nog onduidelijk wanneer er een lancering gaat plaatsvinden. Als het aan vermogensbeheerder Galaxy Digital ligt, hoeven we niet lang meer te wachten tot de fondsen live zijn. 

Steve Kurz, die verantwoordelijk is voor de wereldwijde vermogensbeheer bij Galaxy Digital, sprak zich in een recent interview met mediabedrijf Bloomberg optimistisch uit. Hij verwacht een grote kans dat de lancering binnen de aankomende weken zal plaatsvinden. Kurz is er daarnaast van overtuigd dat de fondsen voor het einde van juli definitief zullen lanceren.

Galaxy Digital is een van de acht vermogensbeheerders die in de race zit met een ethereum (ETH) fonds. Daarbij heeft de vermogensbeheerder de handen ineen geslagen met een andere partij, Invesco.

De andere partijen die wachten om hun fondsen genoteerd zien worden zijn BlackRock, Fidelity, 21Shares, Grayscale, Franklin Templeton, VanEck en iShares.

Vertragingen in het aanvraagproces

Kurz laat weten dat het stroeve proces de uiteindelijke lancering vertraagt. Dit komt doordat de SEC de aanvragen uitvoerig beoordeelt, vergelijkbaar met de eerdere goedkeuring van de bitcoin (BTC) spot ETF’s. De SEC staat erom bekend om goedkeuringsprocedures tot de laatste deadline te rekken. 

Het is daarom ook niet bijzonder dat de overheidsinstantie is teruggekomen op de S-1 papieren van de aanvragers. De verschillende vermogensbeheerders moeten dit document bijwerken om kleine problemen aan te pakken. Verschillende ETF aanvragers hebben tot 8 juli de tijd gekregen om bijgewerkte documenten in te dienen.

Populaire ethereum wallet aangeklaagd, nieuwe grote crypto-rechtszaak

Populaire ethereum wallet aangeklaagd, nieuwe grote crypto-rechtszaak

Koersverwachtingen van ethereum en andere crypto

Volgens een onderzoeksrapport van analyse platform K33 Research zouden de ethereum fondsen een “gouden ei” kunnen zijn voor de koers van de digitale munt. Analisten geven aan dat het project mogelijk zelfs beter kan presteren dan BTC in de eerste weken na de lancering. 

Analisten Vetle Lunde en David Zimmerman van K33 waarschuwen investeerders wel dat de koers van de digitale munt in eerste instantie zou kunnen dalen na de lancering van de ETF’s. Vervolgens verwachten ze dat de instroom van de fondsen de prijs van ETH zal ondersteunen, vergelijkbaar met de impact op bitcoin bij de lancering van zijn ETF’s. Indien dit gebeurd, kunnen de altcoin-koersen vergelijkbare stijgingen laten zien als in maart dit jaar. 


Post Views: 0

Elke dag iets nieuws in de wereld van crypto! Blijf 7 dagen per week op de hoogte door ons te volgen op Instagram.

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment