Cryptomarkt zet massaal in op vertrek van president Biden

Louise de Graaf


De kans dat president Biden zich terugtrekt uit de race voor het Witte Huis bereikte een recordhoogte van 55% op Polymarket nadat voormalig president Barack Obama zijn zorgen had geuit over de Biden-campagne en zijn prestatie in het debat.

Volgens berichten van de New York Times hebben de bazen van de Democratische partij al een scenario voorbereid voor het geval Biden zich terugtrekt uit de verkiezingen. Het proces om een nieuwe kandidaat te verzekeren zal een complex proces zijn. De gemakkelijkste route zou zijn om vicepresident Kamala Harris te nomineren. 


🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze

Einde Joe Biden inzicht? Crypto-wedders denken van wel

Officieel is president Joe Biden nog steeds dé Democratische kandidaat. Veel aanhangers roepen hem op om zich terug te trekken. Sommigen willen dat Harris de leiding neemt na de stuntelige prestatie van haar baas tijdens het debat van vorige week met voormalig president Donald J. Trump.

Harris krijgt steun vanuit alle hoeken van de media. James Clyburn, afgevaardigde van D-S.C, is van mening dat zij er alles aan moeten doen om Harris te steunen. Een opiniestuk in Newsweek van voormalig congreslid Tim Ryan was duidelijker en vindt dat Harris de Democratische kandidaat voor president in 2024 zou moeten zijn.

De Washington Post meldde dinsdag dat zelfs voormalig president Barack Obama bezorgd is over de kansen van Biden. Obama zou Biden in privé hebben geadviseerd en ondersteund hem publiekelijk in zijn campagne, maar lijkt steeds minder overtuigd.

Op basis van deze berichtgeving lijkt Biden afgeschreven als presidentskandidaat.

Kansen voor Kamala Harris

Als we de handelaren op Polymarket mogen geloven zijn de kansen van vicepresident Kamala Harris om dit jaar de Democratische kandidaat voor president te worden, dinsdag meer dan verviervoudigd. Polymarket is een op crypto-gebaseerd gok platform dat in dit verkiezingsjaar een enorme groei heeft doorgemaakt.

“Ja” aandelen in een contract waarin gevraagd wordt of zij de nominatie zal krijgen, handelden in de middag in New York zo hoog als 31 cent. Dit geeft aan dat de markt een kans van 31% zag dat dit zou gebeuren. Eerder op de dag was dit slechts 7%.

Op PredictIt, een meer traditioneel gok platform waar weddenschappen in dollars worden afgehandeld in plaats van crypto, was de trend vergelijkbaar. “Ja” aandelen voor Harris zagen een daar een verdubbeling en bereikten 35 cent. Het volume van PredictIt op de vraag wie de Democratische nominatie zal winnen bedraagt $31 miljoen, in vergelijking met Polymarket met $75 miljoen.


Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in juli gratis crypto

Ook memecoin stijgt hard

Ondertussen zag $KAMA vandaag een mooie stijging van 127% tot $0,00843. $KAMA is de grootste memecoin op Solana (SOL) die de vicepresident vertegenwoordigt. Volgens CoinGecko heeft de munt een marktkapitalisatie van $8 miljoen. DexScreener toont aan dat 1.171 unieke wallets de munt verhandelen. 

Het spreekt bijna voor zich dat $BODEN sinds vorige week met 70% is gedaald tot $0,05. $BODEN is de grootste memecoin op Solana die Biden vertegenwoordigd. 

Eerder werd al bericht dat memecoins sinds de bullmarkt van 2021 een gigantische opmars hebben gemaakt. In het verkiezingsjaar anno 2024 is het daarom niet verrassend te noemen dat er memecoins worden gecreëerd die kandidaten vertegenwoordigen.


Post Views: 578

Elke dag iets nieuws in de wereld van crypto! Blijf 7 dagen per week op de hoogte door ons te volgen op Instagram.

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment