Cryptomunt klapt 80% naar beneden nadat hacker extra tokens maakt

Louise de Graaf


Het blockchain tokenisatie platform Holograph heeft al geruime tijd haar eigen cryptomunt op het platform. Door een recente hack zag het platform de eigen munt vrijwel volledig in elkaar storten.

Cryptohandelaren zien een kwart miljard verdampen door crash

Cryptohandelaren zien een kwart miljard verdampen door crash

Miljoenen hack cryptomunt

Op 14 juni bevestigde het platform, via haar X-account, dat er inderdaad een hack in het protocol had plaatsgevonden. Sinds dat moment heeft het platform er alles aan gedaan om de gaten in het protocol af te dichten en is het druk doende met andere crypto exchanges om de accounts van de hacker te bevriezen. Daarnaast heeft het platform een eigen onderzoek opgestart en staat het in nauw contact met de autoriteiten.

Het Holograph platform is gebouwd op het ecosysteem van Omnichain en zorgt ervoor dat tokens tussen twee verschillende blockchains kunnen worden uitgewisseld, zonder dat het adres van het contract verandert. Zo wordt het voor blockchains eenvoudiger om data uit te wisselen.

1 miljard tokens gemint

De dag voor het bericht op X blijkt een hacker gebruik te hebben gemaakt van een zwak punt in het smart contract van de Holograph (HGL) tokens. Hierdoor konden er volgens Etherscan maar liefst 1 miljard tokens extra worden gemint. Verdeeld over negen transacties ontving de hacker alle tokens in zijn wallet. Op het moment van minten had de grote hoeveelheid tokens nog een waarde van maar liefst 14,4 miljoen dollar.

Door de grote hoeveelheid coins die werden bijgemaakt, begaf de prijs van HGL zich in slechts tien minuten al in een vrije val. Binnen negen uur daalde de koers met maar liefst 79,4% naar een prijs van 0,0029 dollar. Ook het marktkapitaal zakte ineens en nam in rap tempo van van bijna 22 miljoen dollar naar 4,8 miljoen dollar. Opvallend is dat de munt zich vervolgens deels wist te herstellen. De huidige koers beweegt zich nu rondom de prijs van 0,008 dollar.

Met de huidige prijs zouden de 1 miljard tokens nog een waarde hebben van 7,4 miljoen dollar. Echter was de hacker al enkele uren na het minten begonnen met het omzetten van de HGL tokens naar de stablecoin Tether (USDT).

Volgens cryptocurrency-onderzoeker Matt Casto, zou de hacker een bekende kunnen zijn van het platform. De onderzoeker van de financiële instelling CMT Digital gelooft dat de hacker een zogenaamde “rogue dev” was. Oftewel een kwaadwillende ontwikkelaar van het platform. Holograph zelf heeft nog niet laten weten of zij bekend zijn met de identiteit van de hacker.


Post Views: 33

Elke dag iets nieuws in de wereld van crypto! Blijf 7 dagen per week op de hoogte door ons te volgen op Instagram.

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment