Cryptorechtszaak aangespannen door Logan Paul na gefaald NFT-project

Louise de Graaf


Logan Paul, een bekende Amerikaanse YouTuber, acteur, influencer en professioneel bokser, klaagt Coffeezilla aan voor zijn gefaald NFT-project. Coffeezilla, een YouTuber wiens echte naam Stephen Findeisen is, heeft volgens Paul valse verklaringen afgelegd over het project.

Crypto vol potentie stijgt met 693% na notering, handelaren enthousiast

Crypto vol potentie stijgt met 693% na notering, handelaren enthousiast

NFT-project CryptoZoo

Het begon allemaal in 2023 met plannen om een game te lanceren gebaseerd op NFT’s van dieren. Gebruikers konden de NFT’s kopen met behulp van de cryptotoken van het spel, ZOO. Paul maakte uitgebreide promotie op zijn Social Media kanalen, wat leidde tot een grote hype van het project. Destijds kwam hij ook vaak voor in het nieuws. 

Niet lang daarna kwamen er twijfels of het project wel echt was en of het überhaupt nog gelanceerd werd. Coffeezilla, met meer dan 3 miljoen abonnees op YouTube, beschuldigde het project van oplichting en gaf aan dat Paul zijn ontwikkelaars niet betaalde.

Inmiddels is de ZOO-token met 100 procent gedaald, wat betekent dat het een marktkapitalisatie heeft van 0. Ook het volume is niet hoger dan 1 cent.

Rechtszaak tegen Coffeezilla

Ondanks dat het project gefaald heeft, is Paul nog steeds druk met zaken omtrent CryptoZoo. Zo heeft hij op 27 juni een rechtszaak aangespannen vanwege smaad tegen Coffeezilla. Het account van YouTuber Findeisen maakte video’s over het mislukte NFT-project. In het dossier van de aangespannen rechtszaak staat het volgende:

Paul spant deze aanklacht wegens smaad aan om Findeisen verantwoordelijk te houden voor zijn daden en om hem aansprakelijk te stellen voor de enorme schade die hij aan de reputatie van Paul heeft toegebracht door de opzettelijke en roekeloze verspreiding van lasterlijke onwaarheden.


🚀 Alle Nederlanders krijgen 750.000 PEPE gratis van Nederlands platform

  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Logan Paul vindt zichzelf onschuldig

Verder beweert Paul dat Coffeezilla doelbewust informatie heeft weggelaten. Hiermee wijst hij op zijn betrokkenheid, maar dat hij misleid werd door vertrouwde adviseurs. Laatstgenoemde bleken oplichters te zijn en voegde toe:

Findeisen wist heel goed dat Paul nooit de intentie had gehad om iemand op te lichten, maar dat hij altijd de intentie had gehad om een legitiem blockchain-gebaseerd spel te bouwen.

Paul legt de schuld van het gefaalde NFT-project bij de ontwikkelaars, Eduardo Ibanez en Jake Greenbaum, neer. Volgens Paul was Ibanez iemand die loog over zijn kwaliteiten en Greenbaum gericht op het persoonlijk profiteren van het project, dan daadwerkelijk het creëren ervan.


Post Views: 0

Elke dag iets nieuws in de wereld van crypto! Blijf 7 dagen per week op de hoogte door ons te volgen op Instagram.

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment