dit gebeurde de afgelopen jaren

Louise de Graaf


Bitcoin (BTC) is het nieuwe jaar met een knaller begonnen. De bitcoin koers staat 7,68 procent in de plus en heeft hoogtes bereikt die sinds 6 april 2022 niet meer zijn waargenomen. Het is een veelbelovende start van het jaar, maar de week is nog lang. Hoe heeft bitcoin de afgelopen jaren gepresteerd in de eerste week van het jaar?


Cadeautje šŸŽ‰: Bitvavo geeft onze lezers gratis BTC, XRP of een andere crypto šŸš€

Bitcoin koers in januari

Allereerst werpen we een blik op de maand januari in het algemeen. Vorig jaar is januari de boeken ingegaan als de beste maand van het jaar. In de eerste maand steeg de prijs van bitcoin met 39,9 procent.

Crypto Rank heeft de maandelijkse koersprestaties van bitcoin sinds 2011 op een rijtje gezet, en hieruit blijkt dat bitcoin gemiddeld genomen 10,47 procent stijgt in de maand januari.

Kijkend naar de afgelopen jaren heeft bitcoin uitstekend gepresteerd in januari. In 2020, het jaar van de vorige Bitcoin halving, steeg bitcoin met 29,6 procent. Later dat jaar werden de deuren naar een grootse bullmarkt wagenwijd geopend. In 2021 steeg de koers vervolgens met 14,3 procent in januari.

In 2022 was januari niet bepaald een gunstige maand voor bitcoin. Destijds ging de koers met 16,9 procent onderuit. Het is echter essentieel om te onthouden dat de crypto markt destijds geplaagd werd door een sombere bearmarkt.

Momenteel lijken we in een vergelijkbaar stadium te zitten als in 2020 waarin de markt zich voorbereid op een nieuwe halving en een nieuwe langdurige opwaartse trend. Echter is het belangrijk te vermelden dat het allesbehalve een zekerheid is dat we na de halving een vergelijkbare opwaartse trend voorgeschoteld krijgen.

Hoe presteert BTC in week 1?

Als we dieper de data induiken, valt meteen op dat de koersprestaties van de eerste week overeenkomen met die van januari in het algemeen. In 2020, 2021 en 2023 begon bitcoin het nieuwe jaar in het groen.

Vorig jaar betrof het slechts een minimale stijging, maar in 2020 en 2021 maakte bitcoin een grote sprong. In 2020 steeg de koers met 13,26 procent en in 2021 zelfs met 34.41 procent in de eerste zeven dagen. In 2021 werd het jaar geopend op een prijs van 29.359 dollar, en Ć©Ć©n week later werd een prijs van 39.460 dollar behaald.

Momenteel zitten we echter nog altijd in de fase voorafgaand aan de Bitcoin halving. De Bitcoin halving wordt als een belangrijke katalysator voor een nieuwe bullmarkt beschouwd.

Daarentegen zal de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) naar alle waarschijnlijkheid aan het einde van deze week of in ieder geval uiterlijk volgende week woensdag de allereerste Bitcoin beursfondsen goedkeuren.

De afgelopen maanden heeft de mogelijke goedkeuring enorm bijgedragen aan het opwaartse verloop van BTC, en ook vandaag is het een belangrijke factor in de prijsstijging. Hoe de koers zal reageren op het uiteindelijke besluit van de financiƫle waakhond is vooralsnog afwachten geblazen.

Post Views: 41Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment