dit verandert voor deze coin

Louise de Graaf


Het flow (FLOW) netwerk staat aan de vooravond van een grote update. De ‘Crescendo’ upgrade is de laatste fase ingegaan en is een belangrijke stap voor de toekomst van deze blockchain.

De upgrade belooft verbeteringen in schaalbaarheid, beveiliging en interoperabiliteit. Het doel is om de Flow blockchain een nog aantrekkelijkere optie te maken voor ontwikkelaars en gebruikers. 


🚀 Alle Nederlanders krijgen 750.000 PEPE gratis van Nederlands platform

  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Baanbrekende upgrade aanstaande voor FLOW crypto

Crescendo brengt aanzienlijke verbeteringen in de prestaties van Flow. Door de introductie van ‘Atree register inlining’ wordt de efficiëntie van opslag verdubbeld en het geheugen-verbruik met 40 procent verminderd. Dit betekent snellere en kostenefficiëntere transacties, wat Flow ideaal moet maken voor grootschalige toepassingen.

Met de ‘Dynamic Protocol State’ biedt Flow nu geavanceerde beveiligingsmaatregelen zoals het straffen van misdragende gebruikers. Dit draagt bij aan de autonomie en fout-tolerantie van het netwerk, wat essentieel is voor een betrouwbare blockchain. Op die manier heeft de FLOW blockchain altijd een sterk beveiligd systeem.

Een van de meest baanbrekende aspecten van Crescendo is de introductie van een Ethereum Virtual Machine (EVM). Dit stelt ontwikkelaars in staat om elke Ethereum-applicatie zonder codewijzigingen op Flow te implementeren. Hierdoor kunnen bestaande tools en toepassingen naadloos worden geïntegreerd, wat de overgang voor ontwikkelaars vereenvoudigt.

De upgrade naar Cadence 1.0, Flow’s programmeertaal voor smart contracts, brengt nieuwe mogelijkheden en verbeterde beveiliging. Ontwikkelaars kunnen nu profiteren van de verbeterde functies en veiligheid van Cadence 1.0. Dit zorgt ervoor dat de ontwikkeling en uitvoering van smart contracts eenvoudiger en veiliger verloopt.

Crescendo vertraagd, ondanks de planning voor afronding in juni

Deze week staan de laatste stappen van de routekaart op het programma. In juni staat de volledige implementatie voor de update te wachten. Daarbij wordt voor een laatste keer gecontroleerd of het netwerk helemaal klaar is voor de update. Deze stappen zorgen ervoor dat ontwikkelaars hun applicaties kunnen testen en optimaliseren voordat de volledige upgrade op het  ‘mainnet’, of hoofdnetwerk, wordt uitgevoerd.

Het team van Flow heeft op zijn X-pagina laten weten dat de upgrade iets is vertraagd. Wanneer de upgrade er precies volledig doorheen komt, is niet bekend.

“Om onderbrekingen met afhankelijke smart contracts te voorkomen en de ontwikkelaarservaring voor bouwers op Flow te verbeteren, is de upgrade van het testnet tijdelijk uitgesteld terwijl we met de contracteigenaar werken aan de upgrade”, laat het team weten in een post op X.

Crescendo moet uiteindelijk zorgen voor een naadloze verbinding tussen Flow en het bredere web3-ecosysteem.


Post Views: 19

Geen belangrijk crypto nieuws meer missen? Volg dan ons spiksplinternieuwe Whatsapp Kanaal. Hier houden we je 7 dagen per week op de hoogte van het belangrijkste crypto nieuws.Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment