‘Dogecoin is niet dood, investeerders nemen weer risico’: crypto-analist

Louise de Graaf


Dogecoin (DOGE), een van de meest bekende memecoins in de cryptowereld, zou binnenkort een forse waardestijging kunnen meemaken als het aan de bekende crypto-analist Crypto Kaleo ligt. In een post op socialmediaplatform X, legt de analist zijn meer dan 600.000 volgers uit waarom hij positief is over DOGE.


🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze

Investeerders nemen weer risico, blijkt uit memecrypto-gekte

Dogecoin is op het moment van schrijven 0,1414 euro waard, wat ongeveer 1 procent lager is dan 24 uur geleden. Nieuwe gebruikers ontvangen nu gratis 10 euro ter waarde van 70 DOGE wanneer zij via deze link een account aanmaken bij Bitvavo.

Recent zagen we een opvallende stijging bij de zogenoemde meme-aandelen van GameStop en AMC, deels gedreven door posts van de legendarische investeerder Roaring Kitty. De aandelen zagen enorme volatiliteit door de plotselinge activiteit van de investeerder, die in 2021 aanstichter was van de meme-aandelen gekte toentertijd. Deze hernieuwde interesse in risicovolle investeringen zou volgens Kaleo een positieve invloed kunnen hebben op de memecoin-markt.

“Retailbeleggers hebben ons laten zien dat ze weer risico durven nemen,” zegt Kaleo. “In het afgelopen jaar hebben we gezien hoe risicovolle investeringen de cryptomarkt hebben overspoeld, vooral in de memecoin-sector.”

Dogecoin, dat ooit begon als een grap, is inmiddels uitgegroeid tot een serieuze speler in de cryptowereld. “Dogecoin was de eerste meme die ons deed geloven dat een hond en een gemeenschap genoeg waren om een beweging te starten. Het is niet dood,” aldus Kaleo. Hij voorspelt dat zodra Dogecoin weer begint te stijgen, het een verticale beweging zal maken.

De kracht van dogecoin in de cryptomarkt

De recente GME/AMC hype toont aan hoe invloedrijk meme-aandelen kunnen zijn. Roaring Kitty, die drie jaar stil was, zorgde met enkele vage posts voor een heropleving van de aandelenprijs. Deze dynamiek kan zich volgens Kaleo ook voordoen bij dogecoin. “De cryptomarkt zit vol met opties, en retailbeleggers verlangen naar dezelfde dopamine-rush die ze net van GME en AMC kregen,” legt hij uit.

De kracht van de meme en de nostalgie rondom Dogecoin speelt hier een belangrijke rol. “DOGE is altijd de koning van de memes geweest. Alle retailbeleggers kennen het, en een groot deel van de cryptogemeenschap is ermee opgegroeid,” zegt Kaleo. “Het is slechts een kwestie van tijd voordat het weer gebeurt, en ik weiger aan de zijlijn te staan wanneer het gebeurt.”

Of dogecoin ook echt gaat stijgen door de door Kaleo gegeven redenen blijft sterk de vraag. Memecoins staan erom bekend enorm risicovol te zijn, met vaak harde stijgingen en dalingen. Voorzichtigheid is dus altijd geboden. Investeerders dienen altijd eigen onderzoek te doen alvorens een beslissing te maken.


Post Views: 0

De markt een stapje voor blijven? Join onze bruisende Discord-community met meer dan 12.000 leden! Hier kun je eenvoudig discussiëren over de laatste crypto-trends en verwachtingen.Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment