Economie steeds gunstiger voor Bitcoin, belangrijke data op komst

Louise de Graaf


Bitcoin (BTC) is momenteel sterk afhankelijk van de Amerikaanse economie en de verwachtingen met betrekking tot het rentebeleid van de Federal Reserve, de Amerikaanse centrale bank.

De inflatie moet omlaag en daarvoor is zwakke Amerikaanse economische data nodig. Dinsdag werden we op onze wenken bediend en donderdag en vrijdag kunnen ons meer vertellen.


šŸš€ Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze

Verkoopcijfers Amerikaanse detailhandel vallen tegen

Dinsdag werd bekend dat de verkopen van de Amerikaanse detailhandel tegenvielen. Die vielen namelijk een stuk lager uit dan verwacht.

Dat helpt de koersen van staatsobligaties, die stijgen als de renteverwachtingen dalen. Als jij immers een staatsobligatie bezit die 5% betaalt en de verwachting is dat de rente de komende maanden gaat dalen, dan stijgt jouw obligatie in waarde.

Veel aandelen stijgen op dit moment wel sterk. Dat heeft natuurlijk alles te maken met de AI-hype en de ongelooflijke klim van Nvidia.

Bij Goldman Sachs begint men ook in het narratief te geloven dat de Amerikaanse economie verzwakt. Volgens de analisten van de grote zakenbank staat de Amerikaanse arbeidsmarkt op een kruispunt.

De analisten van de bank verwachten door de verzwakking van de Amerikaanse economie twee renteverlagingen voor 2024; dat is er Ć©Ć©n meer dan de Federal Reserve ons voorspiegelt.

Bullish voor bitcoin

In theorie zijn deze ontwikkelingen bullish voor de bitcoin koers. Als de economie op deze manier blijft verzwakken, dan moet de Federal Reserve waarschijnlijk sneller de eerste renteverlaging doorvoeren dan het zou willen.

De centrale bank spiegelt ons immers nog steeds voor dat we pas ergens aan het einde van 2024 de eerste en enige renteverlaging van het jaar krijgen.

De markt gelooft daar niet in en verwacht op basis van de laatste data al in september een eerste renteverlaging van de Federal Reserve.

Data die we vandaag en morgen krijgen voorgeschoteld, beloven daarin cruciaal te zijn. We krijgen dan namelijk nieuwe data over de arbeidsmarkt, huizenmarkt, industrie en de dienstensector in de VS.

Met andere woorden: we krijgen dan een behoorlijk scherp plaatje van de gezondheid van de Amerikaanse economie.

Valt alle data opnieuw zwakker uit dan verwacht? Dan kan bitcoin weleens een groen weekend tegemoet gaan.


Post Views: 0

Elke dag iets nieuws in de wereld van crypto! Blijf 7 dagen per week op de hoogte door ons te volgen op Instagram.

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment