een nieuwe mijlpaal in crypto

Louise de Graaf


The Open Network (TON), het blockchain-netwerk dat oorspronkelijk werd gecreëerd door het bekende Telegram, doet het verrassend goed dit jaar.

Nu heeft het crypto-netwerk ook zijn eigen versie van de immens populaire USDT stablecoin van Tether.


Adidas lanceert sneakers op Solana, en dit is het prijskaartje

  • icon-altcoins

    Altcoin nieuws

Tether lanceert USDT en XAUT stablecoins op Toncoin

Tether heeft USDT, de grootste stablecoin ter wereld, op het TON-netwerk gelanceerd. Niet alleen de dollar-gekoppelde stablecoin arriveert op TON, maar Tether heeft ook tether gold (XAUT), de goud-gekoppelde stablecoin, gebracht naar TON.

Het nieuws werd op vrijdag 19 april aangekondigd door Tether CEO Paolo Ardoino en Telegram oprichter Pavel Durov tijdens het Token2049 evenement in Dubai.

TON en Tether delen dezelfde visie van een gedecentraliseerd internet en een open financieel systeem, zegt Ardoino tijdens het evenement.

“Wij zijn enthousiast om USD₮ en XAU₮ naar The Open Network te brengen omdat we de visie van een open en gedecentraliseerd internet en een grenzeloos financieel systeem ondersteunen.

Door USD₮ en XAU₮ op TON te lanceren, wordt waardeoverdracht vloeiender, wat leidt tot meer activiteit en liquiditeit. Dit biedt gebruikers een financiële ervaring die kan concurreren met het traditionele financiële systeem.”

Meer liquiditeit voor de cryptomarkt?

USDT is zeer populair in de handel van crypto en dient voor veel handelaren als een brug tussen crypto en fiatgeld.

Wanneer de marktkapitalisatie van USDT stijgt, is dat meestal een teken dat liquiditeit naar de cryptomarkt vloeit, wat een goed teken is voor de koersen. Telegram meldt dat het naar schatting 900 miljoen gebruikers heeft.

Tether kondigt daarnaast aan dat USDT momenteel gratis verstuurd kan worden via Telegram. Alle transactiekosten zijn opgeheven tot het eind van juni.

Er is inmiddels al $35 miljoen aan USDT op TON gecreëerd, meldde Ardoino zojuist op Twitter:

Tethers USDT zit op 15 verschillende blockchains, waaronder Ethereum (ETH), Tron (TRX), Solana (SOL), Avalanche (AVAX), Omni (OMNI), Cosmos (ATOM), Tezos (XTZ), Near (NEAR) en meer. Verreweg het meeste USDT zit op Ethereum en Tron.

TON doet het zeer goed dit jaar en is in de afgelopen 90 dagen met 180% gestegen. Het heeft inmiddels een marktkapitalisatie van $21,7 miljard. Daardoor is het nu de negende grootste cryptomunt op de markt.


Post Views: 0

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment