Elon Musk klaagt OpenAI en Sam Altman aan, Worldcoin crypto daalt

Louise de Graaf


Er heerst chaos in de tech-wereld. Entrepreneur en CEO van onder andere Tesla en SpaceX, Elon Musk, heeft OpenAI, het bedrijf achter het populaire ChatGPT aangeklaagd.

Musk meent dat OpenAI tegen diens primaire principe als non-profit organisatie is ingegaan. OpenAI is recentelijk namelijk een samenwerking aangegaan met softwaregigant Microsoft.


🚀 Nederlanders maken lezers van Crypto Insiders vandaag SHIBA miljonair; pak jouw gratis 1.000.000 SHIB

  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Elon Musk klaagt OpenAI en Sam Altman aan

Een van de fundamentele principes die OpenAI heeft vastgesteld is “de ontwikkeling van open-source artificial intelligence (AI) voor het welzijn van de mensheid”. Volgens Musk maken OpenAI en diens CEO Sam Altman zich schuldig aan onder andere contractbreuk, schending van de fiduciaire plicht, en oneerlijke zakelijke praktijken.

Musk meent dat de lancering van ChatGPT-4 Microsoft en OpenaAI weldegelijk winst oplevert. ChatGPT-4 is namelijk alleen te gebruiken tegen betaling, en dit gaat dus in tegen de non-profit principes die OpenAI heeft beloofd na te komen.

Volgens de Financial Times maakte OpenAI in 2023 $2 miljard winst, aangespoord door de immense successen van ChatGPT. Dit ongekende succes maakt OpenAI naast Meta en Google een van de snelst groeiende tech-bedrijven ooit.

Wanneer de rechtszaak van start zal gaan is onduidelijk. Musk maakt zich overigens al langer zorgen over de ongekende snelheid waarmee AI technologie zich ontwikkelt. Hij ging in het verleden zelfs zo ver om te zeggen dat AI een bedreiging is voor de mensheid.

Worldcoin (WLD) koers daalt door aanklacht

Altman, de CEO van OpenAI, staat in de crypto wereld bekend om zijn omstreden Worldcoin (WLD) project. Het crypto project verzameld namelijk biometrische data om gebruikers te verifiëren. Dit heeft tot de nodige opschudding geleid.

De WLD token kreeg na de aanklacht een klein tikje te verduren. Na een lokale top van $8,45 staat de koers inmiddels op $7,58. Een daling van ruim 10 procent.

Investeerders in WLD zullen hier echter niet wakker van liggen. De token wordt gezien als een ‘proxy-investering’ in OpenAI en de token doet het de afgelopen maanden geweldig. Sinds begin februari ging WLD voorop in de crypto AI hype en steeg al met ruim 250 procent.


Post Views: 0Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment