‘Ethereum beursfondsen kunnen op deze datum gelanceerd worden’

Louise de Graaf


De spot ethereum ETF’s kunnen mogelijk al vóór 2 juli gelanceerd worden. Dat meldt Bloomberg ETF-analist Eric Balchunas. De lancering kan een forse stijging van ethereum (ETH) teweegbrengen, zoals het geval was bij de bitcoin ETF’s.

Ethereum ETF’s kunnen nog wel even duren, zegt SEC-hoofd Gary Gensler

Ethereum ETF’s kunnen nog wel even duren, zegt SEC-hoofd Gary Gensler

‘Ethereum beursfondsen kunnen al voor 2 juni gelanceerd worden’

Balchunas schrijft in een bericht op X dat de “beste gok op dit moment” is dat de lancering van spot ethereum ETF’s op 2 juli zal plaatsvinden. Enkel de ingediende S-1 formulieren moeten nog worden goedgekeurd. Hiervoor moeten eerst de door de SEC gewenste aanpassingen verwerkt worden door de ETF-aanvragers. Maar volgens Balchunas waren deze aanpassingen “vrij licht, niets bijzonders.”

“We verplaatsen onze voorspelde datum voor de lancering van spot ethereum ETF’s naar 2 juli,” aldus Balchunas. 

Hij voegde eraan toe dat er een behoorlijke kans is dat de SEC de komende twee weken werkt om de aanvragen goed te keuren. Zo kunnen ze het van hun bord krijgen voor het vakantieweekend. Hij verwees hierbij naar de Amerikaanse Onafhankelijkheidsdag op 4 juli.

SEC geeft weinig verheldering over mogelijke datum voor goedkeuring

Op 23 mei keurde de SEC acht 19b-4 aanvragen goed om spot ethereum ETF’s op verschillende Amerikaanse beurzen te noteren. Maar zoals eerder geschreven, kunnen deze pas verhandeld worden zodra de vereiste S-1 registratieverklaringen zijn goedgekeurd.

SEC-voorzitter Gary Gensler was onduidelijk over de tijdlijn voor een mogelijke goedkeuring. Volgens hem zou dit ergens binnen de komende drie maanden, tegen eind september, kunnen gebeuren. Een week eerder deelde Gensler dat de snelheid van de goedkeuring afhankelijk zou zijn van hoe hun opmerkingen verwerkt zouden worden.


Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in mei gratis crypto

Wat gaat de ethereum prijs doen?

Sommige handelaren hopen dat ethereum de prijsacties van bitcoin volgt toen de bitcoin ETF’s werden goedgekeurd. Dit leidde tot recordhoogtes, met een all time high van $73.679 op 13 maart. Maar toch zijn anderen minder optimistisch. 

Stephen Richardson, managing director van financiële markten bij Fireblocks, denkt dat de ethereum beursfondsen het op de eerste dag niet even goed zullen doen als de spot bitcoin ETF’s. Volgens hem zijn de scenario’s van ethereum veel moeilijker te voorspellen. 

Toch is er veel speculatie dat de ethereum beursfondsen een poort zullen vormen voor Wall Street om in blockchain te investeren. Bovendien begon bitcoin pas echt te stijgen toen de bitcoin beursfondsen week na week instroom zagen. Indien ethereum eenzelfde patroon volgt, ligt er veel goeds in verschiet voor de grootste altcoin op de markt.


Post Views: 32

Geen belangrijk crypto nieuws meer missen? Volg dan ons spiksplinternieuwe Whatsapp Kanaal. Hier houden we je 7 dagen per week op de hoogte van het belangrijkste crypto nieuws.Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment