Ethereum ETF goedkeuring veroorzaakt verkoopgolf en massale liquidaties

Louise de Graaf


De Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) heeft onlangs acht spot exchange-traded funds (ETF’s) voor ethereum (ETH) goedgekeurd. Hoewel dit een belangrijke mijlpaal is, reageerde de markt onverwacht. Direct na de goedkeuring volgde een verkoopgolf waarbij ethereum zelfs in prijs daalde.

Ethereum oprichter zegt dat ChatGPT-4 een doorbraak heeft behaald

Ethereum oprichter zegt dat ChatGPT-4 een doorbraak heeft behaald

Grote liquidaties op de cryptomarkt

Het nieuws dat ethereum ETF’s was goedgekeurd leidde tot een flinke verkoop op de cryptomarkt. Volgens gegevens van CoinGlass werden er in de afgelopen 24 uur meer dan $384 miljoen aan crypto contracten geliquideerd.

Het grootste deel hiervan, $297 miljoen, waren longposities. Het verkopen van longposities wijst erop dat veel beleggers speculeren op een prijsstijging na de ETF-goedkeuring.

Ethereum droeg het meest bij aan deze liquidaties met een totaal van meer dan $150 miljoen, wat meer dan het dubbele is van de $74 miljoen aan bitcoin (BTC) liquidaties.

Instappen reguliere investeerders

De goedkeuring van de ETF’s door de SEC is een belangrijke stap voor de adoptie van ethereum en crypto onder traditionele beleggers.

ETF’s zijn namelijk een manier om te handelen in crypto zonder direct zelf tokens te bezitten. Dit maakt het voor investeerders eenvoudiger om in crypto te stappen zonder zich zorgen te maken over de technische aspecten van cryptobeurzen en wallets.

Volatiliteit op de korte termijn

Hoewel de goedkeuring op lange termijn voor een prijsstijging kan zorgen, heeft het nieuws op korte termijn voor veel volatiliteit gezorgd. De verwachting was dat de goedkeuring zou leiden tot een prijsstijging, zoals dat eerder gebeurde bij bitcoin, maar in plaats daarvan verkochten veel beleggers hun ETH, wat juist leidde tot een prijsdaling.

Op dit moment staat de prijs van ethereum op $3.750, wat nog steeds een stijging van 23% is ten opzichte van een week geleden. Dit suggereert dat ondanks de recente daling, investeerders nog steeds vertrouwen hebben in de lange termijn waarde van ethereum.

De introductie van deze ETF’s kan vergelijkbaar zijn met de prijsrally die bitcoin ervoer na de goedkeuring van zijn ETF’s, waarbij bitcoin een nieuwe all-time high bereikte binnen twee maanden. Of ethereum een vergelijkbare rally zal meemaken, blijft afwachten. De markt wacht in spanning af op de daadwerkelijke lancering van de ETF’s.


Post Views: 272

De markt een stapje voor blijven? Join onze bruisende Discord-community met meer dan 12.000 leden! Hier kun je eenvoudig discussiëren over de laatste crypto-trends en verwachtingen.Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment