Ethereum ETF goedkeuringsproces verloopt soepel, zegt SEC-hoofd

Louise de Graaf


Meer dan een maand nadat een lading ethereum (ETH) spot Exchange-Traded Funds (ETF’s) werden goedgekeurd in de Verenigde Staten, is het nog altijd niet mogelijk om in deze producten te investeren. Steeds meer factoren wijzen echter op een spoedige lancering, wat niet alleen een groot moment markeert voor ethereum maar voor de crypto-industrie in zijn geheel.

Na de goedkeuring van de 19b-4 aanvragen moeten de ETF-uitgevers nu overeenstemming bereiken met de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) over de bijbehorende S-1 aanvragen. Volgens SEC-voorzitter Gary Gensler verloopt dit proces soepel, en dus lijkt een lancering aanstaande.


🚀 Alle Nederlanders krijgen 750.000 PEPE gratis van Nederlands platform

  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Ethereum ETF’s nabij

Op donderdag 23 mei keurde de SEC alle acht ethereum ETF-aanvragen goed, van onder andere Wall-Street giganten BlackRock en Fidelity. Sindsdien wordt er hard gewerkt om ook groen licht te ontvangen voor de S-1 formulieren, die details over het fonds bevatten.

Al vrij snel na de historische goedkeuring van de 19b-4 aanvragen dienden de ETF-uitgevers herziene versies van hun S-1 aanvragen in. Na een lange radiostilte kwam Bloomberg ETF-expert Eric Balchunas onlangs met het bemoedigende nieuws dat de SEC slechts ‘’vrij lichte’’ opmerkingen had. Balchunas deed tevens de voorspelling dat de fondsen op 2 juli hun langverwachte lancering zullen maken.

Vorige week vrijdag hebben alle uitgevers wederom aangepaste S-1 aanvragen ingediend, waardoor het balletje weer bij de financiële waakhond ligt.

Gisteren liet Gensler tijdens een Bloomberg-conferentie weten dat het goedkeuringsproces ‘’soepel’’ verloopt. ‘’Ik weet de timing niet, maar het verloopt soepel,’’ waren de woorden van Gensler tijdens de Bloomberg Invest Summit in New York.

Daarnaast onderstreepte hij dat deze laatste fase in het proces voor de lancering van de ETF’s essentieel is:

“Het gaat er echt om dat de vermogensbeheerders volledige openbaarmaking doen, zodat die registratieverklaringen van kracht kunnen worden. Deze openbaarmakingen zijn echt belangrijk. Ze zijn belangrijk voor investeerders die beleggingsbeslissingen nemen.’’

Nieuwe ETH ETF-indiening VanEck

Eerder vandaag kon je lezen dat vermogensbeheerder VanEck een zogenoemd 8A-formulier heeft ingediend bij de financiële waakhond. Balchunas liet op socialmediaplatform X weten dat VanEck hetzelfde formulier zeven dagen vóór de lancering van zijn bitcoin ETF indiende, wat in dit geval zou overeenkomen met de voorspelling van 2 juli als lanceerdatum voor de ETH-fondsen.

Al met al met lijkt de kans groot dat we ons akelig dicht bij de verwelkoming van de Amerikaanse ethereum spot ETF’s bevinden.


Post Views: 0

Elke dag iets nieuws in de wereld van crypto! Blijf 7 dagen per week op de hoogte door ons te volgen op Instagram.

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment