Ethereum ETF race laait op, grote Wall Street speler doet aanvraag

Louise de Graaf


De race voor een ethereum (ETH) spot exchange-traded fund (ETF) in de Verenigde Staten begint langzaamaan op te laaien.

Opnieuw heeft een grote speler, die vorige maand nog een bitcoin (BTC) ETF in de VS lanceerde, een aanvraag ingediend voor een spot ethereum-ETF. Ditmaal gaat het om Franklin Templeton.


Ethereum staking opvallend populair, duizenden investeerders in de rij

  • icon-ethereum

    Ethereum nieuws

Ethereum ETF race laait op met nog een aanvraag

Franklin Templeton, opgericht in 1947, is een grote internationale vermogensbeheerder met ongeveer $1,5 biljoen in activa onder beheer.

De vermogensbeheerder is nu ook de nieuwste deelnemer in de race voor een spot ethereum-ETF in de VS.

Het Wall Street bedrijf heeft op 12 februari bij de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) een aanvraag hiervoor ingediend.

Mocht de aanvraag worden goedgekeurd door de SEC, dan wordt de Franklin Ethereum ETF genoteerd op de Chicago Board Options Exchange (CBOE).

Opvallend aan de aanvraag is dat Franklin Templeton aangeeft dat het een deel van de ethereum in de ETF wil gebruiken voor staking.

Het is van plan om deze ETH vast te zetten om extra rendement te creëren. Een dergelijke intentie is ook terug te vinden in de aanvraag van ARK Invest en 21Shares.

Eerste definitieve deadlines voor Ethereum ETF’s eind mei

Naast Franklin Templeton en ARK 21Shares, hebben ook BlackRock, VanEck, Fidelity, Invesco Galaxy, Grayscale and Hashdex aanvragen voor een ethereum-ETF ingediend bij de SEC.

Dit zijn de grootste vermogensbeheerders ter wereld en ze lanceerden allemaal nog vorige maand een spot bitcoin-ETF op de Amerikaanse markt.

De bitcoin-ETF van Franklin Templeton presteert echter niet zo sterk als die van de concurrenten. De fondsen van BlackRock en Fidelity hebben elk al meer dan $3 miljard binnengehaald terwijl Franklin nog onder $100 miljoen zit.

Onlangs stelde de SEC al de beslissingen uit voor meerdere ethereum-ETF aanvragen, maar dat kwam niet als een verrassing.

De markt verwacht dat de SEC pas een beslissing zal nemen wanneer de definitieve deadline valt voor de eerste aanvraag. Hetzelfde deed de toezichthouder namelijk vorige maand met de bitcoin-ETF’s.

In de tabel van ETF-expert James Seyffart van Bloomberg is te zien dat eind mei de deadlines vallen van vier aanvragen. De eerste is de aanvraag van VanEck op 23 mei.


Post Views: 0

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment