Ethereum ETF’s BlackRock en Fidelity uitgesteld, ‘unieke zorgen’

Louise de Graaf


‘S Werelds grootste vermogensbeheerders BlackRock en Fidelity hebben gisteren te horen gekregen langer te moeten wachten op een definitief besluit in de strijd om een spot ethereum (ETH) Exchange-Traded Fund op de Amerikaanse markt te lanceren. Beiden dienden in november vorig jaar hun aanvragen in, en hebben nu nog één tussentijdse deadline te gaan.

Ethereum ETF’s uitgesteld

De Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC), verantwoordelijk voor het goedkeuren en reguleren van het noteren van effecten op Amerikaanse beurzen, verschoof gisteren voor beide vermogensgiganten de tussentijdse deadline.

In januari, vlak nadat bitcoin (BTC) spot ETF’s massaal goedgekeurd werden, stelde de financiële waakhond voor de eerste keer haar beslissing uit over de ethereum ETF-aanvragen van BlackRock en Fidelity.

Naast BlackRock en Fidelity zijn er nog meer partijen in de race om een ethereum beursfonds te lanceren, namelijk VanEck, ARK Invest & 21Shares, Hashdex, Grayscale, Inveso & Galaxy en meest recentelijk Franklin Templeton.

De SEC kan haar overwegingsperiode maximaal drie keer uitstellen alvorens tot een eindbeslissing te komen. Alle ogen zijn gericht op 23 mei, de eerste definitieve deadline van Van Eck’s poging. Een dag later staat tevens de laatste deadline voor de gezamenlijke aanvraag van ARKInvest en 21Shares op de agenda.

De toezichthouder heeft commentaar aan het publiek gesteld over of de ETF’s goedgekeurd moeten worden en specifiek gevraagd of het Proof-of-Stake (PoS) consensmechanisme van het Ethereum netwerk ‘’unieke zorgen omtrent de gevoeligheid van ether voor fraude en manipulatie’’ met zich meebrengt.

Verdeeldheid over mogelijke komst ethereum ETF’s

Het is nog allesbehalve zeker of ethereum spot ETF’s over enkele maanden zijn weg zullen vinden naar de Amerikaanse beurzen. Sinds de verwelkoming van dergelijke fondsen voor bitcoin is de aandacht verschoven richting ethereum, maar de meningen van experts over een mogelijke goedkeuring lopen uiteen.

Een tijdje terug liet Steven McClurg van het investeringsfonds Valkyrie weten dat het nog wel twee jaar zou kunnen duren voordat er daadwerkelijk een spot ETF voor ethereum op de markt komt.

Tegelijkertijd zijn veel analisten optimistisch voor een massa-goedkeuring in mei. Over iets meer dan 11 weken zal de SEC hoe dan ook de knoop moeten doorhakken voor de aanvragen van VanEck en ARK Invest &21Shares.

Tijdelijk 20 euro gratis crypto naar keuze

Klaar om de diepte in te duiken met cryptocurrency en denk je eraan om Bitcoin of misschien Shiba Inu te kopen? In samenwerking met Bitvavo, de grootste cryptocurrency exchange van Nederland, hebben we een speciale deal voor onze lezers. Je krijgt namelijk gratis crypto.

Meld je vandaag aan bij Bitvavo via de knop hieronder en ontvang 20 euro crypto van jouw keuze gratis. Plus, je profiteert ook nog eens van nul handelskosten op je eerste 10.000 euro aan transacties. Dit is jouw kans om zonder extra kosten te starten met investeren in de wereld van crypto.

Pak €20,- gratis


Post Views: 218Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment