Ethereum ETF’s zijn nu heel dichtbij, bevestigen insiders

Louise de Graaf


Het zijn spannende tijden voor de investeringsmaatschappijen en cryptofanatiekelingen. Zij wachten momenteel allemaal op de laatste goedkeuring waarmee de eerste ethereum (ETH) exchange-traded funds (ETF’s) in de Verenigde staten gelanceerd kunnen worden.

Het is een positieve stap voor de cryptowereld, die mogelijk niet lang meer op zich laat wachten.

Grote doorbraak voor Ethereum ETF na indiening nieuw document

Grote doorbraak voor Ethereum ETF na indiening nieuw document

Lancering ethereum ETF’s mogelijk 4 juli

Vorige maand liet de Securities and Exchange Commission (SEC) na een maandenlange stilte eindelijk weten dat de ethereum-ETF’s zijn goedgekeurd. Deze goedkeuring was een belangrijke eerste stap, maar het was nog niet volledig groen licht voor de lancering van de beursfondsen.

Met de goedkeuring werd toegestemd met een wijziging van de producten die aangeboden mogen worden. Vervolgens moeten de producten geregistreerd worden bij dezelfde toezichthouder. Momenteel zijn de aanvragers, waaronder BlackRock, Fidelity en Franklin Templeton nog in afwachting van hun zogenaamde S-1 registratie. Wanneer deze goedkeuring naar buiten komt, is nog maar de vraag.

Persbureau Reuters lijkt echter het antwoord te hebben. Reuters sprak met anonieme bronnen, die bevestigen dat de SEC mogelijk op 4 juli de  ethereum-ETF’s zal goedkeuren. Volgens de eindverantwoordelijken bij de grote financiële instellingen zouden de gesprekken met de SEC zich in de laatste fase bevinden.

Goedkeuringsproces verloopt “soepel”

De SEC heeft via zijn voorzitter, Gary Gensler, laten weten dat het proces om de ether ETF’s te lanceren soepel verloopt. Deze uitspraak lijkt in lijn te zijn met wat de instellingen zeggen.

Een ander feit dat voor een snelle lancering spreekt, is dat onlangs VanEck een zogenoemd 8-A formulier heeft ingediend. Hiermee vragen zij een registratie aan voor hun ethereum-ETF. Ook deze stap suggereert dat een lancering zeer nabij is.

Eerder deelde de senior ETF-analist van nieuwswebsite Bloomberg, Eric Balchunas, al zijn inschatting voor de lancering van de ETF’s. In een post op het sociale mediaplatform X (Twitter) deelde hij dat VanEck ook voor zijn bitcoin (BTC) ETF hetzelfde formulier zeven dagen voor de lancering indiende. Nu VanEck dit formulier voor zijn ethereum-ETF op 25 juni heeft ingediend, is dit nog een signaal die erop duidt dat de ethereum ETF’s mogelijk volgende week lanceren.


Post Views: 59

Geen belangrijk crypto nieuws meer missen? Volg dan ons spiksplinternieuwe Whatsapp Kanaal. Hier houden we je 7 dagen per week op de hoogte van het belangrijkste crypto nieuws.Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment