Ethereum is de “meest bullish altcoin” zeggen crypto-analisten

Louise de Graaf


Ethereum (ETH) heeft de afgelopen week een daling van 7,5% in waarde gezien, maar blijft volgens analisten een van de meest veelbelovende altcoins op de markt. Met de recente goedkeuring van spot Ethereum exchange-traded funds (ETFs) door de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) en een aanzienlijke accumulatie door whales, lijkt de toekomst van ETH veelbelovend.


🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze

Cruciale steun en accumulatie door ETH whales

De prijs van ether schommelt momenteel rond de $3.600, ongeveer 15% onder de piek van $4.091 die op 21 maart werd bereikt. Ondanks deze daling blijft ETH boven een belangrijke zone van steun, waar grote investeerders, ook wel whales genoemd, hun posities blijven uitbreiden. Michaël van de Poppe, oprichter van MN Capital, stelt dat de opwaartse trend zal doorzetten met de aanstaande lancering van de Ethereum ETF’s. Volgens van de Poppe is het “de verwachting dat de ETF in juli live gaat.” Ook Bloomberg analist Erich Balchunas gaf onlangs aan dat begin juli de waarschijnlijke lanceerdatum van de langverwachte ETF’s zullen zijn.

Analisten merken op dat ETH herhaaldelijk is gestegen vanaf dit ondersteuningsniveau, wat in het verleden vaak leidde tot exponentiële prijsstijgingen. Analist Yoddha voorspelt op X dat, als deze trend zich herhaalt, ETH zou kunnen stijgen tot rond de $20.000, waardoor het een van de meest bullish cryptocurrencies zou zijn.

“Ethereum is momenteel een van de meest bullish altcoins. Het handelt al boven het vorige jaarlijkse hoogtepunt,” aldus Yoddha.

Toekomstig bullish momentum door ETF-lancering

De potentiële lancering van ETF’s samen met aanzienlijke uitstromen van ETH van gecentraliseerde beurzen, wijst op toenemende investeerdersinteresse en een afnemend aanbod. Volgens CryptoQuant werden tussen 9 en 11 juni ongeveer 460.000 ETH, ter waarde van $1,58 miljard, van beurzen gehaald. Dit is de vijfde keer in 2024 dat de uitstromen in één dag meer dan 400.000 ETH bedroegen.

Daan Crypto Trades, een crypto-analist, merkte een “enorme netto-uitstroom” van ETH op bij de Amerikaanse beurs Coinbase op 11 juni, de dag dat de altcoin de grootste correctie sinds 30 april zag. Hij verklaarde dat deze uitstromen “altijd goed zijn om te zien,” wat wijst op een bullish momentum voor dde op-een-na grootste cryptomunt.

Hoewel ethereum recentelijk te maken heeft gehad met een prijsdaling blijft het bullish potentieel sterk door accumulatie door whales en de aanstaande lancering van de spot ether ETF’s. De combinatie van deze factoren wijst op positieve vooruitzichten voor de prijs van ether in de nabije toekomst. Investeerders blijven dan ook optimistisch over de verdere ontwikkeling van ETH.


Post Views: 0

Elke dag iets nieuws in de wereld van crypto! Blijf 7 dagen per week op de hoogte door ons te volgen op Instagram.

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment